Itt a lista

2023.11.05. 10:00

Megvannak a Prima jelöltek

Kilenc személyre vagy csoportra (intézményre) lehet szavazni Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Répássy Olívia

Fotó: Bujdos Tibor

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) oldalán közzétették, kik közül lehet eldönteni, hogy Prima díjat kapjanak. Az alábbiakban abécérendben mutatjuk be őket:

Bodnár László író, költő

magyar irodalom kategória

Főként a Facebookról ismert, de helyi napilap és irodalmi folyóirat is közzétette néhány tartalmas gondolatát. Három japán versforma – haiku, iku és tanka – kiváló magyarországi képviselője.

Dr. Burkáné Szolnoki Ágnes ny. iskolaigazgató

magyar oktatás és köznevelés kategória

Mikor a Miskolci Szakképzési Centrum (MSZC) Berzeviczy Gergely Szakgimnáziumának igazgatója volt. országos tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedő eredmények születtek. Okleveles közgazdász.

Fedor Vilmos hagyományőrző

magyar népművészet és közművelődési kategória

Lokálpatrióta, helytörténeti könyvek írója. Elnöke az Itthon Miskolcon Egyesületnek, ami rendezvényszervezéssel is foglalkozik. Célja, hogy Miskolc értékeit itthon és külföldön is megismerhessék.

Flach Antal csembalóművész

magyar zeneművészet kategória

A Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tanára, helyi zenei programok szervezője: Muzsikaland, Miskolci Bach-hét, Miskolci Kamarazenei Nyár, Zenei Szemere Szalon.

Dr. Kiss Ákos gyermekorvos

magyar tudomány kategória

Elnöke volt a Magyar Gyermeksebész Társaságnak. Magas rangú szakmai és állami kitüntetések birtokosa. 2014-ben Miskolc díszpolgára. Írt könyvet, közleményeket, tartott előadást például az USA-ban.

Kovács Attila cipőkészítő mester

magyar képző- és iparművészet kategória

Édesapjától tanulta a szakmát, kézműves cipőket és csizmákat készít. Többszörös világbajnok, évről évre kimagaslóan szerepel a wiesbadeni nemzetközi kézműves cipőkészítő bajnokságon.

MEAFC

magyar sport kategória

A Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club 1951-ben alakult meg, mára már 11 szakosztálya és 700 sportolója van a Miskolci Egyetem hallgatóiból és munkatársaiból. Fontos a közösségépítés is.

Miskolci Nemzeti Színház

magyar színház-, film- és táncművészet kategória

Magyarország első magyar nyelvű kőszínháza idén 200 éves. Öt játszóhelye van: Nagyszínház, Kamaraszínház, Játékszín, Csarnok és Nyári Színház. Rajtuk minden színházi álom megvalósul.

Szél Norbert építészmagyar építészet kategória

Munkája például az Erzsébet tér felújítása, az itt található híd visszaállítása és a Szinva kibontása, a Lévay villa rekonstrukciója, a Grabovszky-ház felújításának tervezése. Alapítója a Karcműhely Kft.-nek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában