Korcsolya

2023.11.22. 07:00

Sorra nyitnak a jégpályák vármegyénkben

Több mobil műjégpálya is épül vármegyeszerte és a jól bevált pályák is várják a látogatókat.

Detzky Anna

Csúszkálni vágyók előnyben

Idén kettő jégpályának is örülhetnek a miskolciak, de vajon, hogyan alakul a korcsolyázási lehetőség a vármegyében? Ennek néztünk utána, de kezdjük akkor a vármegyeszékhellyel.

Jégpálya gyerekeknek

Valódi jéggel borított 11-szer, 35 méter nagyságú jégpálya készül az Erzsébet téren a Miskolc Városi Szabadidőközpont nagy jégpályája mellett, amely évről évre biztosítja a közönségkorcsolya szolgáltatást. A hétvégén megkérdeztük róla a városlakókat, hogy mit szólnak az új attrakcióhoz és megtudtuk, hogy már több iskolás csoport időpontot foglalt az Erzsébet téri műjégpályára. A mobilpálya 2023. december 1. és 2024. január 7. között fog üzemelni és a helyszínen korcsolyakölcsönzésre is lehetőség nyílik, ahogy nagyobb testvérénél. A két jégpálya között árban mindössze 500 forintnyi különbség lesz. A szabadidőközpont közönségkorcsolyája először most hétvégén, pénteken 18 órától, szombaton és vasárnap pedig három időpontban 10, 14 és 18 órától várja a téli sportok szerelmeseit. Ott a kölcsönzés mellett a korcsolyaélezés is biztosított. Ráadásul a pénteki nap a jégcsarnok 2-es pályáján az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódóan egy kvíz kitöltése ellenében minden belépő számára ingyenes a MiReHu Nonprofit Kft. szervezésében. A pálya befogadóképessége 400 fő. 

Korizás a kastélykertben 

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy Miskolchoz legközelebb Kazincbarcikán találunk korizási lehetőséget. A Kazincbarcikai Jégpálya idén is jó választás lehet azoknak, akik kicsit kevésbé zsúfolt körülmények között szeretnének siklani, vagy téli családi szórakozásra vágynak. Bár a műjégpálya nem nagy, de a helyi jégkorong csapat is itt edz. Pénteken 17 órától, szombaton és vasárnap 9-től, 13 és 17 órától várják a lakosságot. 

Tavaly Tiszaújvárosban műanyag mobilpályát létesítettek, amely valamelyest a régi városi jégpálya hangulatát idézte, de arról még nincs hír, hogy idén is gazdagítja-e ilyesmi a településen az adventi forgatagot.

Viszont az edelényi kastély udvarán szintén egy viszonylag nagyméretű mobil jégpálya épül a Jégterasz jóvoltából, amely november 24-én 15 órakor nyitja meg kapuit.

Előnye, hogy a tiszaújvárosival ellentétben valódi jég borítja és korcsolyakölcsönzés is lehetséges.

Kalandos sportcentrum 

A vármegye másik végében, Sátoraljaújhelyen a Zemplén Kalandpark jégcsarnokában pedig már el is indult a korcsolyázási szezon még október végén. Vasárnap pedig jégdiszkóval lepték meg az aktív kikapcsolódás kedvelőit. A következő közönségkorcsolya időpontja egyelőre még várat magára, de érdemes figyelni a jégcsarnok közösségi oldalát. Egyébként Újhelyben az alapszolgáltatásokon kívül extrákkal is kedveskednek a korizóknak. Korcsolyasisak és védőfelszerelés kölcsönzésére is van lehetőség, és korcsolyaélezést vállalnak a helyszínen. Sőt, pályabérlés szintén lehetséges, amiről Séra Zoltánnál a [email protected] e-mail címen lehet érdeklődni. A kalandpark további szolgáltatásairól nem is beszélve. Ezek a helybéli sípályát is magukban foglalják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában