Interjú

2023.11.08. 17:30

Alakszai Zoltán: lesz kormányablak az Újgyőri főtéren

Miskolc - Hatvanezer diósgyőri ember élete válik könnyebbé – jelentette be Alakszai Zoltán főispán.

Boon.hu

Alakszai Zoltán szerint fontos, hogy az itt élő emberek is könnyen hozzáférjenek a kormányhivatali szolgáltatásokhoz

Fotó: Bujdos Tibor

Az új kormányablak az egykori postaépületben kap helyet. A terület lakóinak így a jövőben nem kell beutazniuk a centrumba. 

Miért döntöttek a diósgyőri kormányablak létrehozásáról? 

Diósgyőrben hatvanezer ember él, ez egyes fővárosi kerület lakóinak számát is meghaladja. Egy ideje már kerestük a megoldását, hogy az itt élő emberek is hozzáférjenek a kormányhivatali szolgáltatáshoz, és ehhez ne kelljen beutazniuk a centrumba. 

Az egykori postaépületben kap helyet az új kormányépület
Fotó: ÉM

Mikortól vehetik igénybe a szolgáltatást az emberek? 

Jelenleg az épület átalakításához szükséges terveken dolgozunk. Ha minden jól megy, a jövő évben a kivitelezés is elindulhat, amely pár hónapot fog igénybe venni. 

Korábban Kiss János országgyűlési képviselőjelölt - azóta honatya - ígérte meg, vagy ahogy ő fogalmaz, garantálta, hogy létesül a városrészben egy ilyen intézmény. 

Valóban, másfél éve Kiss János kezdeményezte a projektet, ami egybevágott a mi elképzelésünkkel is. Azóta keressük a megfelelő ingatlant. A Magyar Posta vezetőjével folytatott egyeztetések eredményeképpen mostanra jutottunk el oda, hogy az Újgyőri főtéren nyílhat meg a következő miskolci kormányablak. 

Kiss János kezdeményezte a projektet, ami egybevágott a Kormányhivatal elképzelésével
Fotó: ÉM

Veres Pál polgármester úr is a nyitás mellett foglalt állást szeptember 8-án közösségi oldalán.

Igen, a kollégáim jelezték, hogy kitette a Facebookra. (Alakszai mosolyog – a szerk.). Erre csak azt tudom mondani, hogy vannak állami feladatok, például, hogy kormányablakok létesüljenek ott, ahol erre szükség van, és vannak önkormányzati feladatok, például, hogy egy városban jól működjön a tömegközlekedés. Lehet egymás feladatairól ötletbörzét tartani, nekem is lennének gondolataim, hogyan lehetne a miskolci tömegközlekedést olyan színvonalra emelni, mint volt 2019-ig, de nem teszem. Nyilván Veres Pálnak valamit kommunikálnia kell, hiszen kampány van, és nincs egyszerű helyzetben, mert saját eredményeket nem igazán tud, tudnak felmutatni. Veres Pál duplán nehéz helyzetben van, mert a saját szövetségesei látszólag ellene fordultak. Úgyhogy, lélektanilag megértem polgármester úr ez irányú „ötletelését”. De visszatérve a miskolciakat érintő jó hírre: lesz kormányablak az Újgyőrin, a megvalósításon folyamatosan dolgozunk, az aktuális és hiteles fejleményekről tájékoztatni fogom a tisztelt miskolciakat, mert nekünk az ügyfeleink, a miskolciak érdekei az elsők! 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában