Örömhír

2023.11.03. 19:00

Ekkortól zakatol újra a Diósgyőri Mikulásvonat

A Mikulásvonat november 30. és december 10. között fut ki, hogy elszállítsa utasait a Lillafüredi Mesebirodalomba.

Boon.hu

Mikulás és a vonat Lillafüreden

A Diósgyőri Mikulásvonat szervezőinek három esztendőt kellett átvészelniük a Mesebirodalomtól távol, a valóságban, ahol megannyi nehézség omlott súlyosan a vállaikra. De ahogy mindennek, ennek a kétségekkel teli időszaknak is eljött a vége, ami egyet jelenthet, 2023-ban ismét zakatolni fog Miskolcról Lillafüredre a Mikulásvonat.
A csapat az elmúlt időben töretlenül dolgozott azon, hogy idén újra megnyissa kapuit a Mesebirodalom. Úgy folytatták, ahogy 2002-ben elkezdték, hiszen a legfontosabb számukra azóta is az, hogy egy kis csodát csempésszenek kicsik és nagyok szívébe egyaránt. Visszatér az adventi időszak egyik legvarázslatosabb szabadtéri programja, amely kihagyhatatlan élmény a kisgyermekes családok számára. A hegyek között kanyargó kisvasút és az ünnepi díszbe öltözött Lillafüred olyan világot teremt, amelyben gyerek és felnőtt felhőtlen időt fog eltölteni. 

Idén a varázslat a 18. Mikulásvonattal folytatódik – nincs mese, felnőttek. A nagykorúvá válás az emberek életében is számos változással jár, és ez az ő esetünkben sincs másképp. Az életben „szükséges rossz” az átalakulás – bármennyire kényelmes a megszokottat marasztalni, néha kénytelenek az újat beengedni, hogy fejlődni tudjanak.

Cél a Mesebirodalom 

A Diósgyőri Mikulásvonat november 30. és december 10. között fut ki, hogy elszállítsa utasait a Lillafüredi Mesebirodalomba. A Mesebirodalom programja nem csak egy hétköznapi előadás, hanem egy varázslatos kaland gyermekek és családok számára. A birodalom fái között átlépünk a határtalan képzelet fantasztikus világába, ahol a jókedvé és örömé a főszerep.  

Lillafüreden a Mesebirodalom kapuján belépve interaktív mesejátékba csöppenünk. Ahol idén találkozhattok a világ legvidámabb lényeivel, a Trollokkal, akikkel közös mentőakcióban vehettek részt. Együtt repülhetünk „a végtelenbe és tovább!” Toy Story-ból jól ismert Woody-val és Bo-val, új kalandokat felfedezve. Legyünk bátrak és segítsünk Kevinnek megvédeni a McCallister házat, hogy reszkessenek a betörők! A névsor pedig nem lehet teljes a Mikulás nélkül, aki otthonában ajándékokkal várja a gyermekeket.

Fontos változások: 

- Mikulásvonat rendezvény időszaka: 2023. november 30. (csütörtök) – 2023. december 10. (vasárnap) 

- Előadások kezdési időpontjai Lillafüreden a Mesebirodalomban: 9:15, 12:00, 14:45, 16:45, 18:45 

- Minden vonat az előadás kezdete előtt 35 perccel indul a LÁEV Kisvasút végállomásról (Miskolc, Dorottya utca) 

- A kisvonattal történő utazás OPCIONÁLIS, lehetőség van a Mesebirodalom helyszínét önállóan is megközelíteni 

- A mesejáték helyszíne változatlanul a Mesebirodalom – tehát a Lillafüredi park (bejárat a Park büfé mellett) 

- A program szabadtéri, viszont a mesejátékok fedett, ültetett helyszíneken kerülnek megrendezésre, kivéve a Mikuláscsomag átadás – ez változatlanul szabadtéri program 

- A program négy fő részből áll össze – a köszöntő dal után a résztvevők 4 csoportba oszlanak (előre meghatározott csoportok, száma a megvásárolt jegyen látható) majd elindulnak a Mesebirodalomba, ahol részt vesznek három kb. 15 perces mesejátékon és találkoznak a Mikulással – összesen 70 percben. A vonattal érkezőknek a vonatút még plusz 60 perces programot jelent oda-vissza. 

- A jegyértékesítés november második hetében kezdődik online és személyesen is. 

- A program eső és hóesés esetén is változatlanul meg lesz tartva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában