Haladnak

2023.11.02. 11:30

Így lett szélesebb a miskolci Thököly-híd

Négy napon át zárva volt az épülő csomópont, de ezután is érdemes óvatosan megközelíteni a Thököly-híd környékét.

Szaniszló Bálint

Így néz ki az épülő Thököly-híd

Fotó: Bujdos Tibor

Már évekkel ezelőtt eltervezték, hogy felújítják, kiszélesítik Miskolcon a Thököly-hidat, hogy az így létrejövő új csomópont kedvezőbb lehetőséget kínáljon majd a közlekedőknek, hogy a déli tehermentesítő útról átsoroljanak az északi tehermentesítőre. A város szándéka az, hogy ezzel is csökkentsék azt a terhet, amelyet a gépjárműforgalom jelent a belváros azon részének, amely az Avasalja, illetve a Szent István tér környékén található. Ez volt a alapvetése a projektnek, amelynek keretében tehát nemcsak felújítják, hanem ki is szélesítik a fontos közlekedési csomópontot.  

Grandiózus munka 

A miskolci önkormányzat beruházását az FK-Raszter Építő Zrt. nettó 413 millió forint ellenében végzi az idei nyár közepétől kezdődően. A munkálatok részeként, első ütemben július elején kiépítették a forgalomkorlátozást a Thököly-híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé: a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárták.

A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkült a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza. A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmaradt, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építettek ki.
Miskolc önkormányzata a kivitelezővel egyeztetve a munkálatokat úgy időzítette, hogy a nagyobb lezárások, forgalmi akadályok az iskolaszünet alatti, enyhébb forgalmi időszakra essenek. Azóta persze már jócskán benne vagyunk az iskolaidőben, de az autósok nagyjából már megszokták, hogy miféle korlátozásokra számíthatnak a Thököly- hídnál. 

A híd szélesítésével járó munkákat  többször is csak teljes lezárás mellett tudták, tudják végezni. Annyi bizonyos, hogy még ebben az évben el kell készülnie a felújított, kiszélesített csomópontnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában