Koncert

2023.11.02. 18:04

Huszonöt év az Omegában – Páratlan zenei produkció Miskolcon

Szekeres Tamás – Benned szól a dal – 25 év az Omegában című, páratlan zenei produkciója december 2-án Miskolcra érkezik.

Póczos Nikolett

Szekeres Tamás a főszereplője a produkciónak

Fotó: Bujdos Tibor

A koncertnek a miskolci Belvárosi Református Templom ad majd otthont, és közreműködik a gyülekezet dicsőítő kórusa is. A részletekről ma sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők és résztvevők. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere egy személyes élménnyel kezdte a sajtótájékoztatót a polgármesteri hivatalban. „Nekem az Omega a fiatalkoromat jelenti és a világra való rácsodálkozásomat”- mondta. Majd hozzátette, „azért lesz ez a koncert különleges, mert kultikus környezetben és kultikus fennhangon, némi szakralitás jegyében szólalnak majd meg ismert dallamok, amely feltárja az Omega ilyen típusú lelkületét”. Emellett tisztelgés az elhunyt zenekari tagok előtt és a mostani előadók előtt, mondta Veres Pál. Miskolc polgármestere hangsúlyozta, a lelki feltöltődést is szolgálja majd a koncert, hiszen a közönség ki van éhezve egy ilyen típusú zenei élményre. 

„Minden egyes városban szakrális környezeteben, templomban játszunk és nagyon sok könnyező embert látunk, mert nagyon átélik a műsort. Visszagondolnak arra, hogy akkor voltak fiatalok, boldogok, akkor…, akkor volt minden.”- vette át a szót Trunkos András az Omega menedzsere. Majd hozzátette, meg lesz ennek a koncertnek a méltósága a templomban. „Szekeres Tamás amellett, hogy 25 évig játszott az Omegában, akadémiát végzett gitárművész, ezért néhány ismert Bach, Vivaldi darabbal is színesíti a műsort”-mondta. 

Dr. Palicz Róbert a Miskolc Belvárosi Református Egyházközség főgondnoka örömét fejezte ki a koncerttel kapcsolatban, majd elmondta, hogy a koncert ingyenes, de az orgonák felújítására adományokat szívesen fogadnak a résztvevőktől.. 

Majd a sajtótájékoztatót Szekeres Tamás zárta, aki elmondta, hogy 1994-ben csatlakozott az Omegához, szóló évei után. Mindig is Omega rajongó volt, mint mondta. A programot ismertetve elmondta, hogy instrumentális, gitárcentrikus formában fognak megszólalni az Omega dalok, viszont ez nem egy emlékkoncert, hanem annak a 25 évnek a lenyomata és emléke, amelyet ő ebben az együttesben tölthetett. „Olyan dalokat igyekeztünk összeválogatni, amelyek az Omega emlékéhez, illetve a szakrális környezethez illeszkedik”- zárta gondolatait Szekeres Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában