Hallotta?

2023.10.30. 17:30

Tudja, mi a pump track? Az épül az Avason

A 217 méteres pálya az Aktív Magyarország Programban valósul meg az autóbusz-végállomás mellett.

Pap Gyula

Ilyen egy pumpapálya

Fotó: Bencsik Ádám

Az ország – a budapesti után – második legnagyobb pump track, azaz úgynevezett pumpapályája épül Miskolcon az Aktív Magyarország Program részeként. A munkaterület átadását hétfőn az avastetői buszpályaudvar melletti sportpályán tartották. 

A pumpapálya olyan körpálya, melyet kanyarok, hullámok színesítenek, ezáltal pedig egyszerre nyújt különleges, mégis biztonságos élményt a felhasználóknak – hangzott el az átadón.

Az egészségesebb városért 

A rendezvényen részt vett Veres Pál, Miskolc polgármestere, Fodor Zoltán és Szarka Dénes önkormányzati képviselő. A város vezetése mindent megtesz azért, hogy egy zöldebb, élhetőbb, egészségesebb város legyen Miskolc, ezért építünk újabb és újabb kerékpárutakat, ezért adtunk át kerékpáros szervizpontokat, ezért csatlakoztunk a 100 klímasemleges város európai projekthez, ezért igyekszünk erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten nyitva tartani az uszodákat és ezért támogatjuk a sportot – fejtette ki a polgármester. A mostani 217 méteres pálya az Aktív Magyarország Programban valósul meg 74 millió forintból melyből 35 millió forint az állami szerepvállalás a többi saját forrás.  

Fodor Zoltán, Veres Pál, Szarka Dénes és Miklós Viktor tanulmányozták a helyszínen a terveket 
Fotó: PGY

A kivitelezés a tervek szerint 45 napot vesz igénybe, tehát ha az időjárás nem szól közbe már az idén birtokba vehetik a pályát a bringások, gördeszkások, görkorisok, rolleresek – tudtuk meg. Ha a pálya elkészül, akkor a második olyan sportpálya valósul meg itt az Avason egyetlen rövid sétával elérhetően, mely őszintén hiszem, hogy rengeteget segíthet a szabadidős sportok és az egészséges életmód népszerűsítésében, hiszen nem messze innen van egy másik extrémsport pálya a Horváth-tetőn is – jelezte a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában