Összefogás

2023.10.10. 20:30

Jó lesz a termés, őrzik a szőlőt, az aszút Tokaj-Hegyalján

Közös érdek, hogy a megtermelt javakat a gazdák biztonságban tudhassák és nyugodt körülmények között szüretelhessék.

Boon.hu

Védelmet adnak a termésnek

Fotó: Laufer László

Egyeztető megbeszélést tartottak az elmúlt napokban a Tokaj-hegyaljai hegyközségek tanácsa, valamint a rendőrség képviselői a szőlő és aszú lopások megelőzése érdekében.  

A szőlő- és az aszútermés is jónak ígérkezik az idei évben, közös érdek, hogy a megtermelt javakat a gazdák biztonságban tudhassák és nyugodt körülmények között szüretelhessék. Ennek érdekében a hegyőrök, segédőrök és egyéb őrszolgálatok igénybevételével a gazdák gondoskodnak a szőlők őrzéséről.

A rendőrség is beszáll 

Ezen túlmenően a hegyközségi tanács megállapodott a rendőrség képviselőivel, hogy - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - a szüreti időszakban visszatérő ellenőrzéseket tartsanak a szőlőterületeken a lopások megelőzése céljából, valamint a szüreti munkálatok zavartalanságát szem előtt tartva bizonyos esetekben a szőlő és aszú szállítmányokat is ellenőrzik.  

A kritikus időszakban a szőlőterületeken gyakrabban jelennek majd meg a helyi polgárőr egyesületek tagjai is. 

A szőlő és aszúlopások megelőzése érdekében a hegyközségek képviselői felvették a kapcsolatot a felvásárlást végző vállalkozásokkal is az esetleges kétes eredetű szőlő vagy aszú értékesítések megelőzése céljából. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában