Három napos ünnep

2023.10.08. 15:30

Fergeteges hangulat a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon (fotókkal)

Háromnapos ünnepre a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében várták az érdeklődőket az idén 950. születésnapját ünneplő városba: péntektől vasárnapig rendezik a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat.

Boon.hu

Szüreti felvonulás Tokajban, szombaton

Fotó: ÉM

Hazánk egyik legrégebbi szüreti eseményét 1932 óta ünneplik, tavaly volt 90 éves a fesztivál. A rendezvénynek otthont adó, idén jubiláló Tokaj pedig a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungarikum, világörökségi helyszín, a fehérborok városa.

Felvonulás és gasztrosétány 

Az előző években közel tízezren fordultak meg a három nap alatt a városban, most is hatalmas az érdeklődés.

A Bortér Tokaj-Hegyalja kiváló boraival (a Tourinform Tokaj faházában vásárolhatunk – stílszerűen 950-es logóval ellátott – fesztiválpoharat), a gasztrosétány finom ízekkel, a kézművesek és mesterségek utcája ajándéktárgyakkal várja a vendégeket. 
Szombaton délután volt a  szüreti felvonulás, ezt követte a színpadi ceremónia, valamint a Polgármesterek Borának ünnepélyes szőlő összeadása a Kossuth téren. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában