Mementó

2023.10.30. 13:30

Közterület fogja őrizni Mikolai Vince atya emlékét Diósgyőrben

Egyöntetűen támogatta a helyi lokálpatrióták kezdeményezését a miskolci képviselő-testület.

Boon.hu

Emléket állítanak Mikolai Vincének

Helyi civilek 2023. szeptember 12-én, amikor néhai Mikolai Vince atya 75. születésnapja lett volna, előterjesztést nyújtottak be a miskolci önkormányzathoz, hogy közterület őrizze a szeretett plébános emlékét - tudta meg a boon.hu. A civil előterjesztést október 26-án tartott ülésén, 26 igen és 0 nem szavazat mellett támogatta a miskolci képviselő-testület. A közterület a diósgyőri római katolikus plébánia szomszédságában lesz – adta hírül a Miskolc utcáin weboldal.

A tavaly március 1-jén elhunyt „Mikolai Vince – főesperes, diósgyőri plébános, hajdani szemináriumi tanár és rektor, főszékesegyházi kanonok, pápai prelátus és címzetes prépost - élete túlmutat önmagán, gondolatai és tanításai a szívekben élnek tovább. Istenhite, szellemisége, alkotómunkája, szervezőkészsége, felebaráti szeretete, az élethez való hozzáállása példaképpé emeli személyét. A hősünk ő, akit megtiszteltetés volt ismernünk. Hisszük, hogy a mennyek országában, a szentek társaságában imádkozik értünk, ahogyan egész életében tette” – mondta róla Kováts Ágoston, a Miskolc utcáin honlap főszerkesztője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában