Búza tér

2023.10.17. 20:00

Kegyeletsértésből húzna politikai hasznot a miskolci DK?

A párt közleményben támadja a városvezetést azért, mert szerintük a Búza téri aluljáró lezárása miatt halt meg egy ember, a városháza azonban visszautasítja a közleményben leírtakat.

Ujlaki Attila

Folyamatban van Miskolc legforgalmasabb gyalogos aluljárójának a felújítása.

Fotó: Ádám János

Közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci szervezete a Búza téri aluljáró kapcsán. 

„Miskolcon felháborodást váltott ki az elmúlt hetekben, hogy milyen elképesztő körülmények vannak a Búza téri aluljáró lépcsősorainak felújításánál. A beruházás előkészítetlensége, a helyszíni tájékoztatás elmaradása halálos balesethez vezetett” – írják.

Szerintük jelenleg az ügyben csak a magyarázkodás folyik a felelősségvállalás helyett, továbbra sincs a lezárt aluljárónál érdemi, látható megoldást kínáló kommunikáció.

„A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete és önkormányzati képviselői szorgalmazták többször és több helyen a felújítást, amely négy év után valósul meg. A DK a Miskolcról őszintén programjához beérkező, a városlakók által megfogalmazott kritikákkal teljes mértékben egyetért: a beruházás előkészítetlen, szervezetlen, és a helyszíni tájékoztatás hiánya emberéletet követelt” – hangsúlyozták.

Arról is írnak, hogy többek szerint is nagy teher a kismamáknak, nyugdíjasokról, mozgásukban korlátozottaknak a nagyobb kerülő megtétele.

„A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete arra szólítja fel a városvezetést, gondoskodjon róla, hogy a lezárt Búza téri lejárók előtt jól látható, jól olvasható, nagyalakú megállítótáblákat helyezzenek el. A táblán szerepeljen, hogy hol, milyen irányban, melyik zebránál tud átkelni a gyalogos a túloldalra. Mivel a város egyik forgalmas csomópontjáról beszélünk, ahol számtalan, helyismerettel nem rendelkező utazó jár, fontos a térképes megjelenítés is” – írták.

Hozzátették: a párt támogatja a miskolciak életét javító intézkedéseket.

„A DK elvárja, hogy ebben az ügyben – amely emberéletet követelt – a városvezetés magyarázkodás helyett vállalja a felelősséget, és vonja le a tanulságot, hogy egy beruházás előkészítetlen, szervezetlen kivitelezése többé senki életét ne sodorhassa veszélybe” – zárta a Gyurcsány Ferenc vezette párt helyi szervezete.

A városháza visszautasít

A dolog pikantériája egyébként az, hogy a Búza téri aluljáró a DK-s Mokrai Mihály körzetében található, aki a lezárás kapcsán azt mondta portálunknak, hogy a kivitelező kérése volt a lezárás (az aluljáró nincs teljesen lezárva, mert az üzletek továbbra is látogathatóak - a szerk.). Az közleménnyel kapcsolatban megkerestük a városháza sajtóosztályát. Azt válaszolták:

Miskolc városa a leghatározottabban visszautasítja, ha bárki egy ember tragikus halálát önös politikai célokra használja fel. 

Hozzátették: különböző platformokon napok óta zajlik kegyeletsértés, amiben az önkormányzat nem vesz részt, továbbá Veres Pál, Miskolc polgármestere ezt a fajta politikai hozzáállást teljes mértékben elítéli, és minden politikai szereplőtől kulturált, emberi hozzáállást és higgadt önmérsékletet vár el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában