Immár trilógia

2023.10.01. 20:12

Harmadik kötet is született a megyei hadkiegről

A napokban látott napvilágot az egykori B.-A.-Z. megyei Hadkiegészítő Parancsnokság történetét feldolgozó könyv harmadik része.

Az elsőt néhány éve a Zrinyi Kiadó jegyezte, amelynek címe:  A  B.-A.-Z. megyei Hadkieg története. A szerkesztők azonban nem akarták sutba dobni az első kötetből kimaradt nagy mennyiségű dokumentumot, képeket, ezért az egykori kollégák úgy döntöttek: önköltségesen megjelentetik a második kötetet. Ennek címe: Kiegesek voltunk. Ám ezt követően is akadt még jócskán anyag, ami kimaradt, és jelentkeztek új visszaemlékező kollégák is. Ezért a szerkesztő bizottság - hasonlóan a második kötethez - ezúttal is önköltségesen a harmadik kötetet is megjelentette. Ennek címe: Volt egyszer egy hadkieg.

A képen a szerkesztő bizottság azon három tagja látható, akik a legtöbbet tettek a könyvek elkészítéséért és megjelentetéséért. Balról: Kakuk László nyugállományú őrnagy - az ő ötlete volt az első könyv megjelentetése. Középen Dósa Erika tartalékos zászlós, jobb szélen pedig Mező László nyugállományú törzszászlós, aki lapunk külső munkatársa évtizedek óta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában