Jó hír!

2023.10.26. 07:00

Hamarosan indulhat az Avas Szálló felújítása

A miskolci közgyűlés mai ülésén napirenden lesz a belvárosi patinás szállóépület felújítása, de a költségvetés módosítása és a parkolási rendelet is.

Szaniszló Bálint

Szépségtapasz az Avas Szállón

Fotó: Vajda János

Az egykori Avas Szálló épületét 2020. decemberében a miskolci önkormányzattól a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány vásárolta meg felújítási kötelezettséggel, amely teljesítését állagmegóvási és feltárási munkálatok végzésével megkezdte, a tervezési feladatok előrehaladott állapotban vannak és a szükséges engedélyek beszerzése és a kivitelezési közbeszerzés lezárása után a tényleges felújítási-építési munkáltatok is el tudnak kezdődni. 

Az ingatlanon elvégzendő jelentős fejlesztés megvalósítása az alapítvány tulajdonában lévő projektcégen keresztül történne meg, tekintettel arra, hogy ilyen módon biztosítható a fejlesztés hatékony megvalósítása, illetve azt követően az ingatlanon létrejövő létesítmény megfelelő üzemeltetése. Ezzel kapcsolatban megállapodást fogalmaztak a Mathias Corvinus Collegium Alapítvánnyal és az Avas Talentum Ingatlanfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társasággal. A közgyűlésnek most ezt a megállapodást kell jóváhagynia, így hamarosan tényleg megkezdődhetnek a konkrét munkák az épületen.

Több lett a pénz 

Az önkormányzat az általa ellátott feladatokhoz kapcsolódóan az első félév végéig a központi költségvetésből olyan plusz bevételekhez jutott, melyekkel szükségessé vált a költségvetés mind bevételi, mind kiadási oldalának módosítása. Ez jó hír, hiszen olyan plusz bevételekről van szó, amelyek az idei költségvetési rendelet elfogadásakor még nem voltak ismertek, azaz a feladatok alaposabb ellátásához járulhatnak hozzá.

Újabb fizető parkolók 

Ha a miskolci közgyűlés mai ülésén igent mond a „Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén a járművel történő díjköteles várakozás szabályairól szóló 37/2016-os önkormányzati rendelet tervezett módosítására, akkor 2023. január 1-jétől újabb négy közterület válik fizető parkolóvá a vármegyeszékhelyen. 
A közgyűlés asztalára kerülő rendeletmódosítás szerint fizető parkolóvá válik jövő év  elejétől a Zombori utca, a Szeles utca Hatvanötösök utcája és az Eperjesi utca közötti szakasza, a Katowice utca a Szentpéteri kapu 77-99. közötti ki-behajtótól a Katowice utca 6. melletti garázssor közötti terület. valamint a Budai József utca a Görgey Artúr utca és a Király utca közötti szakaszon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában