Eredmény

2023.10.24. 14:15

Kiderült melyik miskolci étterem nyert az Országos Étterem Héten

Kedd reggel tették közzé a DiningCity versenyének eredményét.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Idén október 5. és 15. között rendezte meg Magyarország legjobb vendéglátó egységei számára az Országos Étterem Hetet a DiningCity, a világ egyik legnagyobb étteremajánló honlapjának csapata. A rendezvényen országszerte több mint 160 étterem várta a gasztroturistákat, köztük edelényi, miskolci és tokaji indulók is – tudtuk meg a szervező sajtóközleményéből.

Különleges ízvilág

A gasztronómiai és vendéglátási verseny tíz napjának ideje alatt az érdeklődők a minőségi vendéglátás jegyében ismerkedhettek meg új éttermekkel, alapanyagokkal és ízekkel. A programban számos olyan induló vett részt, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a száz legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin ajánlással rendelkezik. A versenyzők között szerepeltek indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz, spanyol és magyar konyhát működtető éttermek is. 

Különleges menüsorokkal készültek a séfek az asztalt foglaló vendégek számára. Ritkán kóstolható alapanyagokból is dolgoztak. A homár, polip, Szent Jakab kagyló, szarvasgomba, kecskesajt, liba- és kacsamáj, a legkülönfélébb vadhúsok, bivaly vagy muflon is rajta volt az étlapokon. A ma már alapvető elvárásnak számító glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán fogások is benne voltak a kínálatban.

Nyolc vármegyénkbeli

A Top kategóriában 5.900 forinttól, a Prémium kategóriában 7.900 forinttól, az Exkluzív kategória éttermeiben pedig 9.900 forinttól kínálták a három vagy akár négy fogásos menüsorokat, szervizdíjjal együtt. 

Vármegyénkből az edelényi Bárány Étterem és Szálláshely, Miskolcról a Dűlő Étterem és Bormúzeum, a Il Baffo by Avalon, a Lignum Bistro & Café, a Malom Étterem és az Öreg Miskolcz Étterem, Tokajból pedig a Fakapu Pince és Panzió, valamint a LaBor Bistro Koszt és Kvártély vett részt idén az Országos Étterem Héten.

Az olasz konyha a befutó

Közülük a Il Baffo by Avalon ért el kiemelkedő eredményt, első helyezett lett az országos 5900 forintos kategóriában.

 Az Avalon étterem egyébként már nem először vett részt jó eredménnyel a DiningCity gasztronómiai versenyén. 

 

Most őszi minestrone levessel és burgonya krémlevessel kedveskedtek a vendégeknek. Főételként pedig sütőben sült karfiol steaket és olasz gombaragut lehetett választani, valamint bőrén sült lazacot szardellás brokkolival, továbbá gorgonzola sajtos csirkemell filét, illetve rántott sertés szelet ’igazi’ milánói módra. Desszertnek Il Baffo ricottás palacsintát, vagy Chia mag pudingot gyümölcsökkel kérhettek az ínyencek. 

További jó hír, hogy csak a győztes éttermekkel extra hetet rendeznek november 2. és 8. között. Az előzetes helyfoglalás csütörtökön reggel 6 órától indul a www.etteremhet.hu oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában