Végre!

2023.10.09. 16:10

Újranyitott Miskolcon a Diósgyőri Tanuszoda (fotók)

Nagy az igény az uszoda működésére, így minden körülményt figyelembe véve nyitották újra a létesítményt.

Ujlaki Attila

Újra nyitva az uszoda ajtaja a nagyközönség eőtt

Fotó: Ádám János

Miskolc Önkormányzata tavaly decemberben az energiaválság és az üzemeltetési költségek nagymértékű emelkedése miatt ideiglenesen bezárta a Diósgyőri Tanuszodát. Hétfőn újra nyitották a létesítményt, amelynek részleteiről sajtótájékoztatót tartott Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szabó László, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője. 

Néhány héttel ezelőtt jelentette be a városvezetés, hogy az Úszó Nemzet Program keretében a város résztvevője lehet azoknak a településeknek, ahol több mint ezer diák részesülhet úszásoktatásban, amelyben a diósgyőri uszoda is jelentős szerepet játszik 

– mondta Veres Pál, Miskolc polgármestere. Hozzátette: egy korábbi pályázaton nyert a városi vízilabda klub napelem és hőszivattyúra fordítható összegeket. 

„Nagy az igény az uszoda működése iránt, így minden körülményt figyelembe véve megnyitottuk” – hangsúlyozta. Rámutatott: már reggel teltházzal működött az uszoda, hiszen a környékbeli iskolákból ide érkeztek a diákok úszni. 

A mai naptól újra várja a létesítmény a sportolni vágyókat is

– mondta. 

A boon.hu arra is rákérdezett, hogy az Ellipsum élményfürdő mikor juthat a Diósgyőri Tanuszoda sorsára (újra nyissák – a szerk.). Veres Pál azt mondta, hogy a garanciális munkálatok után, most a gépészeti vizsgálatok zajlanak a komplexumban, így pontos dátumot nem tudott mondani a megnyitásra. Szabó László arról szólt, hogy nagyon fontos az itt élők számára az uszoda működése, mert sok iskolának ez a létesítmény nyújtja a lehetőséget az úszásoktatáshoz. 

Csökkenő költségek 

Szeptemberben jelentette be Lantos Csaba, az Energiaügyi Minisztérium tárcavezetője, hogy októbertől felére csökken az intézmények távhő díja a nem lakossági fogyasztók esetében. Az intézmények – önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások – országos átlagban a tavaly év végi távhő díjak negyedét fizetik így október elsejétől. A városvezető erre úgy reagált portálunknak, hogy ez egy nagyon jó döntése volt a kormánynak.

Köszönjük ezt a lépését a magyar kormánynak, hiszen kevesen tudják, hogy a lakossági árhoz képest nagyjából nyolcszorosát kellett fizetnünk korábban, most ez nagyon sokat csökkent, így kevesebb a teher is 

– mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában