Sokáig vártak rá

2023.10.09. 11:45

Az égiek áldását kérték a kazincbarcikai Angyalkert óvoda játszóudvarára + fotók

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvoda játszóudvarán szabadtéri mozgásfejlesztésre alkalmas innovációs megoldások kaptak helyet.

Boon.hu

Korszerű lett az óvodai játszóhely

Forrás: Barcika Art, Káló Attila

Az óvoda játszóudvarán van például tankert, mezítlábas ösvény, hinták, mászóvár, kültéri mászófal, sőt egy bárka is. Nemcsak a játékok színesek, hanem a terület egy részét borító gumiburkolat is.  

A kivitelezést hosszas, 7 éves várakozás előzte meg, amely idén a magyar kormány országos óvodafejlesztési programjának keretén belül valósult meg.

Avatóünnepség 

Az átadó ünnepségen köszöntötte a jelenlévőket: Kovács Erika óvodavezető és dr. Nagymáthé Sarolta, a fenntartó görögkatolikus Miskolci Egyházmegyenevelési és oktatási osztályvezetője. Továbbá jelen volt és beszédet mondott Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is. Végül dr. Orosz Atanáz megyéspüspök megszentelte és Isten áldását kérte a játszóudvarra – tette közzé Kazincbarcika önkormányzata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában