Programkavalkád

2023.09.19. 10:40

Vidám nyárbúcsúztató forgatag Halmajon

Halmaj - Felejthetetlen élményben volt része annak, aki kilátogatott a szeptember 8-10. között megrendezett XIX. Halmaji Napok elnevezésű programsorozatra.

Boon.hu

Dr. Koncz Zófia országgyűlési képviselő és Tóth József polgármester a megnyitón

A rendezvényen nem csak Halmaj apraja nagyja vett részt. A falunapok alkalmat adtak arra is, hogy a „népzene összeköt” jeligével testvér települési találkozót is rendezzenek Halmaj, a szlovákiai Nagyida és a székelyföldi Nyárádköszvényes között.

Pénteken este a Református templomban Szulák Andrea koncertje nyitotta meg a rendezvénysorozatot. A művésznő előadása annyira magával ragadta a hallgatóságot, hogy az egy órás koncert ideje alatt többször is együtt énekelték az előadóval az örökzöld slágereket. A műsor után a templom udvarán szeretetvendégség fogadta a résztvevőket.

Szulák Andrea a református templomban lépett közönség elé

Szombaton a szabadtéri programokkal folytatódott a mulatság a Közösségi Ház mögötti téren. Itt minden korosztály számára akadt látnivaló, hallanivaló, inni és ennivaló. A gyerekeknek póni lovaglás, ugráló vár, körhinta és kézműves foglalkozás, a felnőtteknek pedig a meghívott fellépők biztosították a szórakozást.

Minden halmaji lakost megvendégelt 13:00 órától az önkormányzat egy könnyű ebéddel. Ezt követően Tóth József polgármester és dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes asszony, országgyűlési képviselő köszöntőjével indult a délután majd helyi fellépők vidám műsorát láthatták az érdeklődők. Többek között az Őszi Napsugár Szépkorúak Egyesületének énekkarát, a Kastély Óvoda óvodapedagógusai táncelőadását, Benny és a halmaji „Kiscsillagok” produkcióját.

Őszi Napsugár Szépkorúak Egyesülete

17:00 órától a „Nyerő Páros”- Nyertes Zsuzsa és Straub Dezső-vidám zenés kabaré műsora következett, melyet a közönség hangos nevetésekkel és vastapssal jutalmazott.

A következő óra a népzene jegyében telt. A Nagyidai Hagyományőrző együttes fellépése szívet-lelket, kezet-lábat megmozgatott pezsdítő ritmusával.

Nagyidai Hagyományőrző együttes

Az est további részében a hazai könnyűzene előadói következtek. Postás Józsi, majd a Desperado feat. Timi koncertje szórakoztatta a nagyérdeműt.

A koncertek után gyönyörű tűzijáték zárta a szombati napot.

Vasárnap délelőtt 10:30-kor Nagyidán a római katolikus templomban megtartott Hálaadó Kisboldogasszony búcsúi szentmise zárta a rendezvénysorozatot. A szentmisén a főcelebráns Msgr. Csíki Dénes nyárádköszvényesi kanonok plébános volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában