Programajánló

2023.09.02. 09:22

Veterán traktorok, motorok, autók lepik el Mezőkövesdet

Még nem késő elindulni a Matyó fővárosba, az országos gépésztalálkozó programjaira.

Boon.hu

A gépmúzeum a talákozó központja

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft., Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeuma és a Mezőgazdasági Gépmúzeumért Közhasznú Alapítvány rendezi meg szombaton a XXIV. Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozót, amelynek központja a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum.

Program  

09.45 A felvonulás gépei felsorakoznak a múzeum előtt, ahol a veterán gépek vezetői bemutatják járműveiket, amelyek a nap folyamán a gépmúzeumban, az előtte lévő területen, valamint az Eötvös József úti játszótéren tekinthetők meg. 

10.50 Z3 - Z30 Mezőkövesd Postagalamb Egyesület galambröptetése a Gépmúzeum udvaráról 

11.00 A Matyóföldi Alkotók és Művészetpártolók Egyesületének műsoros köszöntője, műsorvezető: Takács Norbert, a MASZK elnöke 

11.15: Üdvözlő és köszöntő beszédek: Tállai András országgyűlési képviselő, dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere, Csirmaz István, a Mezőgazdasági Gépmúzeumért Alapítvány kuratóriumának elnöke 

12.00 A stabil és lokomobil típusú erőgépek, mezőgazdasági gépek, eszközök bemutatása, Farkas László, magángyűjtő 

12.30 Gőzgépes cséplésbemutató 

14.00 Szakmai előadások a „Gazdaházban”. Megemlékezés a múzeum alapító-névadójáról, Hajdu Ráfis Jánosról. Jubileumi évfordulós prezentációk: Kühne Ede, Lábassy János. Farmerélet Amerikában. Időszaki kiállítás megnyitó. 

Folyamatos programok: Kovácsbemutató. A múzeum lokomobil, stabilmotor és traktor gépeit bemutatja Lipusz Csaba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában