Infó

2023.09.12. 11:00

Tájékoztató nap civileknek

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület-Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató szeptember 13-án, szerdán rendezi meg a „CIVIL INFO – NEA 2024” című országos tájékoztató napot a miskolci Vármegyeháza dísztermében.

Boon.hu

Civilek

A tájékoztató napon Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár és a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai tartanak előadásokat.  A „CIVIL INFO – NEA 2024.” tájékoztató napon résztvevők tájékoztatást kapnak a 4,8 milliárd forint kerettel szeptember elején megjelent Városi Civil Alap pályázatról. A nagyobb hangsúly a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) októberben megjelenő 2024. évre szóló pályázatai kapják majd. Többek között szó lesz arról, hogy a NEA kerete bővül 11,05 mrd Ft (2023.) 13,89 mrd Ft (2024.), Növekszik az egyszerűsített támogatás összege 350 ezer forint helyett 400 ezer forintra tudnak majd könnyített feltételek mellett pályázni az arra jogosult civil szervezetek. Minden korábbi és leendő nyertest érint, hogy bővül azon szervezetek köre, amelyek egyszerűsített módon tudnak elszámolni. (Tételes szakmai elszámolás helyett nyilatkozatot kell benyújtani és a számlákat sem kell külön beküldeni). 

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 3199 civil szervezet működik. Ezen belül csak Miskolcon 899 egyesület és alapítvány tevékenykedik. A vármegyében működő szervezeteknek 92 925 taggal és 16 728 önkéntessel rendelkeznek. A civil szervezetek évente több, mint 2,5 milliárd foirnt adományt, támogatást osztanak ki. Ezen adományok, támogatások jó része az oktatási, egészségügyi és egészségügyi intézmények működését segíti. De évente legalább 160 millió Ft támogatást juttatnak a rászoruló személyeknek is.  Ezen adatok jól mutatják, hogy a civil szervezetek jelentősebb társadalmi szerepet játszanak annál, mint ami a köztudatban él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában