Gazdát keres

2023.09.03. 16:00

Rettegő kutyát találtak a szentistvánbaksaiak

Élő adásban mutatta be Szentistvánbaksa polgármestere azt a közeledést, ami ember és kivert kutya között jött létre. Azt mondja, az állat rengeteget szenvedhetett.

Boon.hu

A rettegő kutyus

"Próbáljuk befogni. Annyira fél, hogy menekül, ha embert lát – írta kommentben maga a polgármester, aki nagyon dühös volt, hogy éppen az ő településükön tette ki valaki az autójából a csont és bőr kutyát, aminek még a szája is habzott. Éjszakára több helyen is kitettek vizet és ételt neki a faluban, hogy tudjon enni-inni. A polgármester azt mondta, valaki szaporításra használhatta, ez megállapítható a hasáról. 

Másnap a falu gondnoka próbált megbarátkozni vele, időt és energiát nem kímélve. Csaknem egy órán keresztül térdepelt a kutyus előtt, hogy az megszokhassa a férfi jelenlétét, végül az állat elindult felé. A falu olyan telepére vitték, ahol megerősödhet. Gazdát szeretnének találni neki. 

Vizi Károlyné Horváth Mónikának az a véleménye, hogy sokkal nagyobb büntetést érdemelne, aki kínoz egy állatot, mint amilyeneket most kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában