Szabadtéri tablók

2023.09.04. 20:00

Miskolcra érkezett a magyar szenteket bemutató vándorkiállítás

A tárlat az Eucharisztikus Kongresszusra készült, de jelenleg a Miskolci Ars Sacra Fesztivált gazdagítja.

Fotó: Ádám János

Magyar szentek, boldogok és tiszteletreméltó személyek címmel nyílt szabadtéri tablókiállítás szeptember 4-én a miskolci Városház téren és egészen szeptember 21-ig megtekinthető.  A kiállítást  Dragonits Márta, az országos Ars Sacra Alapítvány elnöke és Veres Pál, Miskolc polgármestere nyitotta meg.
„A tárlatot a budapesti Ars Sacra Alapítvány kuratóriuma biztosította Miskolc városának. A kiállítás azért különleges, mert magyar szentekről szól, akiknek az élete nekünk is szóló üzenet. Az idei országos fesztivál a békéről szól és több olyan szentünk is van, akik egész életükben a békéért küzdöttek” – ismertette dr. Hortai Rita, a Miskolci Ars Sacra Fesztivál irodalmi műsorainak felelőse, a fesztivál programjairól szóló sajtótájékoztatón, a kiállításmegnyitó napján, azt megelőzően. „Nagyon fontos és tanulságos ez a kiállítás, amellyel a szentek üzenetét szeretnénk átadni. Bízunk benne, hogy minden korosztály tagjai értékelni fogják, különösen a fiatalok.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában