Helyi közélet

2023.09.22. 19:09

„A KDNP a normalitás pártja”

„Európai válaszutak, magyar válaszok – helyzetjelentés az európai választások előtt” címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken Miskolcon Hölvényi György, a KDNP alelnöke, európai parlamenti (EP) képviselője.

Soós Péter

Hölvényi György pénteken a miskolci KDNP irodában tájékoztatott

Fotó: Soós Péter

A politikus elmondta, amikor Európáról esik szó, hajlamosak vagyunk külpolitikáról beszélni, pedig ez valójában belpolitika (is).

Ide, az északkelet-magyarországi régióba is szeretnénk elhelyezni ezt a kérdéskört, hiszen a háború egész közeli, és tudjuk az álláspontokat is. Ez egy nehéz ügy, de a KDNP a normalitás pártja 

– emelte ki Hölvényi György.

A másik ügy, amiről beszélt, a migráció volt, amely szerinte tönkre teheti Európát. Másrészt viszont azt mondta, „senkinek sem jó, ha elhagyja hazáját, például Afrikát”, s az út során sokan életüket is vesztik a Földközi-tengeren.

Fotó: Soós Péter

„Magyarország minden nehézség közepette képes ezekbe az európai ügyekbe beleszólni, sosem fogjuk feladni, de együttműködésre van szükség!” – hangsúlyozta a második európai parlamenti ciklusát töltő képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában