Ünnep

2023.09.13. 07:00

Miskolc is csatlakozott az Úszó Nemzet Programhoz

Az Úszó Nemzet Program összefogja az óvodás és általános iskolás korú gyermekek úszásoktatásának harmadik osztályig történő bevezetéséhez szükséges oktatási, infrastrukturális, szakmai és módszertani területeket és feladatokat.

Boon.hu

Úszó gyerekek

Fotó: KISS ANNAMARIE

Azzal a céllal csatlakoztak, hogy ösztönözzék a gyermekeket az egészséges életmódra, valamint biztosítsék a lehetőséget arra, hogy elsajátíthassák a vízbiztos úszás képességét. 

A Magyar Úszó Szövetség  még 2018-ban kezdte meg a program végrehajtásához szükséges sportszakmai, oktatáspolitikai, üzemeltetési, tervezési, szabályozási és kivitelezési irányelvek kidolgozását, valamint a kapcsolódó adatok begyűjtését, elemzését.  

A programhoz Miskolc is csatlakozott. Az ezzel kapcsolatos rendezvényen, szeptember 13-én, szerdán 11.30-kot a Kemény Dénes Városi Sportuszoda előtt beszédet mond Veres Pál, Miskolc polgármestere és Hölcz Péter, az MVSI szakosztályvezetője.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában