Szinva Örökség Napok

2023.09.06. 16:50

Lillafüredi sétára várják az érdeklődőket

A Szinva Örökség Napok programjához kapcsolódik a program.

A Palotaszálló nemigen kerülhető ki egy lillafüredi sétán.

Fotó: Bujdos Tibor

Lillafüredi garantált sétára invitálja az érdeklődőket a Tourinform Miskolc iroda szeptember 9-én délután 3 órától. A közel kétórás séta a Herman Ottó Emlékház bejáratától indul. 

A Szinva Örökség Napok programjához kapcsolódik a program. A Lillafüreden fakadó Szinva-forrás útját követve a hegyvidéki üdülő vízhez kapcsolódó érdekességei kerülnek a középpontba. Többek közt megtudhatják az érdeklődők, hogy hogyan kötődik a híres természettudós Lillafüredhez, merre folyt eredetileg a Szinva-patak, hogyan keletkezett az Anna-mésztufabarlang vagy milyen szerepe van a Szinvának Miskolc ivóvízellátásában. A séta érdekessége, hogy a MIVÍZ Kft. jóvoltából a résztvevők felkereshetik az Anna-forrási vízműtelepet is. 

A séta a Herman Ottó Emlékháznál kezdődik és Felső-Hámorban végződik. A sétán való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A sétára maximum 45 fő regisztrációját tudják elfogadni, regisztrálni legkésőbb szeptember 9-én szombaton 10 óráig lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában