boon.hu video

2023.09.06. 13:09

Közös erővel hárították el a veszélyt Miskolcon (fotók, videó)

Külső katasztrófavédelmi gyakorlatot tartott Miskolc védelmi operatív törzse.

Úgy tettek, mintha ammóniaszivárgás elhárításán dolgoztak volna

Fotó: Ádám János

Éves gyakorlatát tartotta szerdán Miskolc védelmi operatív törzse a Miskolci Önkormányzati Rendészet  (MIÖR) telephelyén. A város katasztrófahelyzetben mozgósítható szervezeteinek vezetői és az önkormányzat döntéshozói egy szimulált veszélyhelyzet során tesztelték a város védelmi rendszerét, annak érdekében, hogy az ilyenkor szükséges teendőket begyakorolják, felfrissítsék – mondta el Badány Lajos alpolgármester.

Elsődleges cél az élet és vagyonbiztonság megteremtése, hogy a lakosság egészségét, életét megóvjuk, mely egy gyors veszélyelhárítást is feltételez. Miskolcon a lakott környezetben nem igazán vannak veszélyes üzemek – korábban szó volt egy etilacetát gyár telepítéséről a keleti városszélen, de ez nem valósult meg, illetve a most a hírekben szereplő akkumulátor gyárban sem érdekelt a város – tehát ilyen problémáink nincsenek, viszont tőlünk északra található Sajóbábony ahol veszélyes vegyi anyagokat állítanak elő, közúton ide érkeznek tartálykocsikban olyan veszélyes anyagszállítmányok amikre oda kell figyelni. A Tiszai-pályaudvaron is történt már ebből probléma a korábbi években, amikor tartálykocsik sérültek meg, és veszélyes anyag került a környezetbe. Nálunk inkább a kllímaváltozásból adódóan erdőtüzek keletkeznek, illetve az özönvízszerű esőzések villámárvizekkel okoznak gondot, tehát ezekre fel kell készülni – tette hozzá az alpolgármester.

A mostani gyakorlat a Jásztej Kft. telephelyén egy feltételezett ammóniaszivárgás elhárítására vonatkozik, az ezzel kapcsolatos feladatokat rögzítették. A gyakorlaton részt vett a szervező Katasztrófavédelem, a Rendőrség, a Miskolci Rendészet, az Országos Mentőszolgálat, a Városgazda Kft, és a közlekedési vállalat – tudta meg a boon.hu.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában