boon.hu video

2023.09.30. 12:05

Zente gyógyulásáért futottak Miskolcon + fotók, videó!

A kisfiúnak steril szobát kell kialakítani új bútorokkal, és a hosszan tartó kezelések, gyógyszerek költségei is megterhelik a családi költségvetést.

Boon.hu

Sok százan futottak Zentéért

Fotó: Bujdos ibor

Ján Zente 4 éves koráig teljesen egészséges kisfiú volt, majd idén tavasszal, egy súlyos vírusfertőzést követően aplasztikus anémiát diagnosztizáltak nála, mely teljesen leállította a vérképzését.

Június végén, több napos kemoterápia után csontvelő-transzplantáción esett át, a donor két és fél éves kisöccse volt. A sikeres transzplantáció után hazatérhetett a családjához, azonban a teljes gyógyulásig még hosszú az út.

Zente egy évig nem mehet közösségbe, ezért a család nehéz anyagi helyzetbe került az édesanya kieső jövedelme miatt. A kisfiúnak steril szobát kell kialakítani új bútorokkal, és a hosszan tartó kezelések, gyógyszerek költségei is megterhelik a családi költségvetést.

Ján Csaba rendőr főtörzsőrmester bajtársai minden támogatást megadnak, hogy Zente mielőbb újra egészséges legyen, ezért a Supersum Alapítvánnyal, Miskolc város önkormányzatával és a társszervekkel együtt jótékonysági futásra invitálták a segíteni vágyókat a miskolci belvárosba.  

Csodálatos összefogás Miskolcon. Fotó: Bujdos Tibor

A futáson sok százan vettek részt, nevezési díjukkal hozzájárulva Zente gyógyulásához. A kisfiú édesanyjának kollégái is jó páran megjelentek a téren, hogy együttérzésükről és segítségükről biztosítsák a családot. 

És voltak, akik családostól vágtak neki a távnak. Így tett a Kovács család is, akik hallottak Zentéről és úgy gondolták, hogy ha így segíthetnek, akkor megteszik. „,Ez lehet nem sok, de így szeretnénk együttérzésünkről biztosítani a kisfiú családját és sok erőt, kitartást kívánunk” – mondta a családfő.

A jótékonysági futást Veres Pál, Miskolc polgármestere nyitotta meg.

„Jó látni, hogy ennyien összegyűltünk egy jó ügy érdekében. Azt gondolom természetesnek kellene lennie, hogy ha baj van és szükséges, akkor segíteni kell, sokan így érzik ezt most Miskolcon. Most Zente van bajban, aki fiatal kora ellenére már nagyon sok megpróbáltatáson van túl, de most bízunk benne, hogy ezzel a futással hozzá tudunk járulni az ő gyógyulásához. Ehhez viszont kellett a Szupersum Alapítvány közbenjárása, akik már negyedik alkalommal köteleződtek el, hogy egy kisgyermeknek segítsenek. A dolog érdekessége, hogy mindig bajtársak, rendvédelmi szervek dolgozóinak gyermekeit választottak ki. Most azt látom, hogy nagyon sok szervezet és magánember állt a kezdeményezés mellé” – mondta a polgármester. „Reméljükaz összefogás ereje és szeretet segíti őt a gyors gyógyulásban” – egészítette ki gondolatait Veres Pál.

Majd a Supersum Alapítvány kuratóriumi elnöke kapott szót, Bernasconi-Bús Katalin, aki köszönetét fejezte ki a futás résztvevőinek és a megjelenteknek. Majd elmondta, hogy ez a negyedik ilyen rendezvényük, melynek a gyűjtése a futással nem ér véget, egészen karácsonyig tart majd.

A futást Herczeg Áron világ- és európabajnok futót vezette fel, aki még indulás előtt mielőbbi felépülést kívánt Zentének. Áron pólójára Zente képét nyomtatták, hogy a kisfiú is jelen legyen a futáson hacsak képletesen is. De videóüzenetet is küldött a érte futóknak, melyben a következő szavakat mondta:

Köszi, hogy eljöttetek, puszi. Szeretlek titeket!

Majd Jónyer Krisztina aerobik edző és testnevelő tanár segítségével a résztvevők bemelegítettek a futáshoz.

A rajt és a cél helyszíne egyaránt a Szent István tér volt (útvonal: Szent István tér, Centrum, Szentpáli utca, Madarász Viktor utca, Palóczy utca ).

Zente szülei meghatódva figyelték, ahogy a több száz futó elhaladt előttük és egy emberként mozdult meg a város gyermekükért.

A teljesítendő táv 2023 métervolt, melyet mindenki szívvel-lélekkel teljesített.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában