Szépítenének, de...

2023.09.09. 19:30

Ilyen lehetne az avasi lépcsősor + látványtervek

Nagy Bálint, az Avasi Álom Pince tulajdonosa és lelkes csapata augusztus végére tervezte az egyik avasi lépcsősor felújítását, de akadályba ütköztek. A tervüket azonban nem adják fel.

Bónusné Nánási Regina

Ilyen most az avasi lépcsősor

A júniusi Avasi Fröccsfesztiválon, az Avasi Álom Pincénél láttuk meg a felhívást, hogy a Kisavas Első és Második sorát összekötő lépcsősor esztétikai felújítására és kreatív dekorálására gyűjtenek. Akkor a boon.hu megkeresésére Nagy Bálint, az Avasi Álom Pince tulajdonosa elmondta, kérésükre a lépcsősor felújítása megtörtént, az önkormányzat további 100.000 forint hozzájárulást adott a projektre, de nekik nagy terveik vannak a lépcsősorral: szeretnék esztétikusabbá tenni festéssel, dekorálással szépíteni. Úgy számolták, augusztus végén hozzáfoghatnak az álom megvalósításához, azonban akadályba ütköztek.

A látványtervek elkészültek, de tovább nem tudtak haladni.

- Sajnos a projekt engedélyeztetése sokkal bonyolultabbá vált onnantól kezdve, hogy felszínre került a terület műemlékvédettségi besorolása, így az eredeti terveket teljesen át kell dolgozni. - írta Nagy Bálint. - Sajnos a hosszas engedélyeztetési folyamat miatt csúszik a projekt és nem is lesz olyan látványos, mint szerettük volna. Gyakorlatilag semmilyen dekoráció nem engedélyezett, csak esetleg egy szolid színezés. Mi szerettünk volna egy kedves, helyi értékeket kiemelő mintázatot adni egy rég elfeledett és funkcióját vesztett lépcsőnek, de sajnos ez nem lehetséges legális úton.

Mi férhet bele?

- Ezeket a terveket adtuk be az engedélyeztetési eljáráshoz, amelyek azonnal elutasításra kerültek sajnos. Így most arról zajlik az egyeztetés, hogy mi férhet bele. Elképzelhető, hogy a végén semmilyen esztétikai felújításra nem kapunk engedélyt.

Nem adják fel, bár az már most biztosnak tűnik, hogy látványos átalakítást nem végezhetnek majd, így még zajlanak az egyeztetések az építész szakmával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában