Vendégségben

2023.09.27. 16:30

Geisenheimi vendégek jártak Szerencsen

A település egyik németországi testvérvárosából, Geisenheimből érkezett delegáció a napokban a Szerencsi Testvérvárosi Egyesület szervezésében.

Finom volt a lángos

Forrás: Szerencsi Hírek

Fotó: Nagy Istvan

 „Huszonnyolc évvel ezelőtt hoztuk létre mindkét egyesületet, kölcsönösen látogattuk egymást, annak szellemében, hogy polgári, civil szinten ismerjük meg egymás történelmét, kultúráját, gasztronómiáját” – mondta Csepely János,  a Szerencsi Testvérvárosi Egyesület elnöke.

Marina Klein, a geisenheimi egyesület elnöke beszédében kifejtette, hogy az elmúlt években több tényező is hátráltatta a közös munkát. Ilyen volt a koronavírus-járvány, az orosz–ukrán háború és az azt követő gazdasági visszaesés. „Örülünk, hogy újra Szerencsen lehetünk, és megnézhetjük, hogy az elmúlt öt évben milyen változások történtek a településen” – hangsúlyozta Marina Klein.

Az ötnapos, kirándulásokkal tarkított találkozón a tagok többek között megtekintették a megújult szerencsi piacteret – ahol lángost reggeliztek –, a Zemplén Múzeum „Édes évek – A szerencsi csokoládégyártás száz éve” című tárlatát és Dél-Zemplén látványosságait – olvasható a szerencsihirek.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában