Sikeres verseny

2023.09.28. 15:01

A sátoraljaújhelyi hóekés is nagyon jól rodeózott - videóval!

Veszprém, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei gépkezelők nyerték a V4-rodeó magyarországi döntőjét.

Változatos feladatok voltak az akadálypályán

Forrás: Magyar Közút

Lezajlott a múlt héten a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi V4-rodeóverseny országos döntője, melyben a Magyar Közút legjobb gépkezelői mérték össze tudásukat szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárműveikkel egy kiépített akadálypályán. Pintér Gergő a pápai mérnökségről ismét bizonyította tehetségét, immár harmadjára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Őt követte a második legjobb, Nagy Zoltán a zalaegerszegi mérnökségről és harmadik helyezettként Szendi Ferenc a sátoraljaújhelyi mérnökségről. A három kiemelkedő gépkezelő ezzel esélyt kapott arra, hogy Magyarországot képviselhesse a visegrádi négyek között megrendezett nemzetközi döntőn 2023. október 4–5-én a csehországi Plzenben.

Nagy Zoltán, Pintér Gergő és Szendi Ferenc a dobogón.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mind a 19 vármegyében előselejtezőket tartott, a vármegyei nyertesek, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője szeptember 14-én Szigetszentmiklóson mérte össze tudását. A rodeóverseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson. 2019 óta minden évben magyar versenyző is dobogóra állhatott a nemzetközi döntőn, a legutóbbi, 2022-es versenyen pedig az első és második helyet is magyar közutas hozta el, így idén is biztosan van kiért és miért szurkolni.

 

Íme a hazai döntőről készült videó!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában