Könyvbemutató

2023.09.07. 20:15

A 30-as Fecskét ismerhették meg az irodalombarátok a miskolci könyvtárban

Az én hibám címmel könyvbemutatót tartottak ma kora este a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban.

Szarka Károly

Fotó: Ádám János

II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban mutatták be csütörtökön Szarka Károly regényét. Az én hibám a szerző 2021-ben a Noran-Libro Kiadónál megjelent könyve. A szerző Mosonmagyaróváron született és Budapesten él, mint a könyv hőse. A szerző a regény tervéért Móricz Zsigmond-ösztöndíjat kapott. A könyvben egy mosonmagyaróvári, de Budapesten albérletben élő harmincas éveiben járó férfi, Fecske – csak becenevét ismerjük – vall magáról, unalmas hétköznapjairól. Egyetemet végzett, és nem hogy saját lakásra, de tisztességes albérletre sincs kilátása. Több munkahelye volt már, most épp telemarketinges az utált Call Centerben, amit szívesen otthagyna, mégis az előléptetéséről álmodik. Hirdetéseket böngész, bulizni jár, elköteleződés nélküli laza kapcsolatokat kedvel: ivászat, haverok és csajok, szakítás és ismerkedés. Idővel mégis felmond a cégnél, mert szorong és idegen neki ez a fajta munka, később egy szállítmányozási céghez elmegy állásinterjúra. Életének erről a szakaszáról szól a regény. 

A szerző beszélgetőtársa Barcsai László volt.

A könyvtár két másik programot is ajánl a következő napokra: Az egyiket - a Lengyel Olvasás Napját - szeptember 9-én, szombaton 11.00 és 13.00 között tartják a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban (Mindszent tér 2.). Idén Eliza Orzeszkowa: A folyó partján című kötetéből lesz felolvasás. Fontos információ, hogy szeptember 9. után sem marad lengyel szó nélkül a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár: szeptember 18-án, hétfőn 17 órakor Terefere címmel indul a lengyel társalgási klub amely kéthetente tartja majd a foglalkozásait.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában