Program

2023.08.14. 12:30

Visszautazna a középkorba? Irány Füzér!

Várnapokat tartanak Füzéren keddtől vasárnapig.

A felújított Füzéri vár a hegy tetején

Fotó: Vajda János

Huszadik alkalommal rendezik meg a Füzéri Várnapokat augusztus 15 és 20. között Füzéren. Augusztus 15-én, kedden Nagyboldogasszony napi búcsúi szentmise lesz a Várkápolnában. Kedden és szerdán viselet-, fegyver-, hadi bemutatók, valamint számszeríjász bemutatók várják a vendégeket, a hét többi napján ezek a programok továbbiakkal bővülnek: például páncél és fegyvermustrával, íjászattal, ünnepi párviadalokkal. Szombaton Olaszországból is érkeznek vendégek.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében megvalósuló "Füzér Reg-Élő Vár" projekt ünnepélyes záró rendezvényét júniusban tartották. 
Fotó: Vajda János

Szombaton 11.30 - tól Perényi Péter íjászversenyt rendeznek, délután 2-től itáliai-francia-magyar-cseh-német vendégek párviadalán szurkolhat a közönség, majd a Fekete Sereg zsoldosainak mustrája következik. Szombat este a váruradalmi rendezvénytéren Holdeső koncert lesz, majd tűzijáték, később Csűrdöngölő bál Papp Csabival. 

Vasárnap, augusztus 20-án a Szent István római katolikus templomban Szent István napi búcsúi szentmise lesz. A Felső várban pedig egész nap ingyenes kosztümös tárlatvezetések várják a vár vendégeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában