Program

2023.08.04. 14:15

Piknikezne péntek délután a Fenyőkertben? Egy pohár bor is jár mellé

A kertben piknikezési lehetőséget, a fák árnyékában padokon, székeken hangulatos borozást biztosítanak.

Az Avasi arborétum és fenyőkert közel van az avasi lakótelephez

Fotó: Bujdos Tibor

A miskolci Avasi Arborétum Fenyőkertjébe invitálja péntek délután „Egy pohár borral a Fenyőkertben - borkóstolós & piknik az Avasi Álom pincével” elnevezésű eseményre az Avasi Arborétumért Alapítvány és az Avasi Álom Pince. Igazán különleges programnak ígérkezik a szervezők szerint, ilyen jellegű rendezvény még nem volt a Fenyőkertben: hat állomásponton, hatféle bor kóstolására lesz lehetőség, mely során a kóstoláson kívül a bükki borvidékről, az avasi borkultúráról, valamint az Avasi Arborétum Fenyőkertről is megtudhatnak a résztvevők hasznos információkat a vezetett séta alkalmával. A borkóstolással egybekötött közös sétára három turnusban várják az érdeklődőket (17:30, 18:30, 19:30 1-1 turnus körülbelül 1 órás lesz).

Ezen a napon egyedi nyitvatartásban, 17 órától 22 óráig lesznek nyitva.

Akár a turnus után vagy attól függetlenül, akár egy pohár borral önállóan is bejárható a kert. Az érkező vendégeknek a különféle borokat és fröccsöket az Avasi Álom Pince biztosítja. Az alkoholt nem fogyasztóknak almafröccsel, házi levendula szörppel készülnek. A kertben piknikezési lehetőséget, a fák árnyékában padokon, székeken hangulatos borozást biztosítanak. Sötétedés után lampionokkal, hangulatos világítással dobják fel a kertet, az este is borozni maradó társaságoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában