Vendégségben

2023.08.07. 09:00

Nemzeti találkozónak adott otthont Sajósenye

Sajósenye 18 éve ápol testvértelepülési kapcsolatot az erdélyi Ürmös és a felvidéki Péder községgel. A közel két évtizedes kapcsolat során minden évben más-más település látja vendégül a másik két község lakóit, ebben az évben a sajósenyeiek voltak a vendégfogadók.

Boon.hu

Forrás: Sajósenye PH

Érdekesség, hogy a vendégeket mindig helyi családoknál szállásolják el, és az évek alatt már szó szerint baráti, testvéries kapcsolatok alakultak ki a felek között. A négy napos találkozón kulturális, sport és egyházi programok sorakoztak fel.

Forrás: Sajósenye PH

A vendégek csütörtökön érkeztek a Faluház dísztermébe. A pénteki napon a kirándulásé volt a főszerep. A csapat Miskolcra látogatott, elsőként a Vármegyeházára, ahol Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Pirint Andrea művészettörténész ismertette az épület múltját. Ezt követően a csapat kisvasúttal Lillafüredre indult, ahol megnézték a vízesést, a Hámori-tavat és a Palotaszállót is, és a Szent István barlangba is ellátogattak. 

Forrás: Sajósenye PH

Szombaton a közös testületi ülést követően a három település vezetőjével közös istentiszteleten vettek részt, ahol jelen volt Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is. Majd Takács István, Sajósenye polgármestere mondott köszöntőt az egybegyűlteknek. A szabadtéri színpadon szót kapott Sajósenye, Ürmös és Péder polgármestere is. Majd a különböző népdalkörök, néptánccsoportok váltották egymást a színpadon. Vasárnap a hétvége értékeléséé volt a főszerep valamint a búcsúzkodásé.

Forrás: Sajósenye PH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában