Vizsgálat

2023.08.31. 13:59

Nem derült ki, hogy kik másztak át a miskolci Városháza erkély korlátján

A Polgármesteri Hivatal vizsgálatot folytatott le az ügyben, viszont nem derült ki, kik voltak azok, akik átmásztak a korláton és kiültek az épület szélére.

Ujlaki Attila

Ez történt augusztus 20-án este a városházán

Forrás: Facebook

Augusztus 20-án este két ember a miskolci Városháza erkélyén a korláton kívül ült az épület szélén, amiről egy posztoló képet töltött fel egy közösségi média felületre, amely nagy felháborodást keltett. Akkor közleményben reagált a Városháza sajtóosztálya, amelyben azt írták, hogy aznap este egy sajnálatos eset történt, a Városháza tetőteraszán ugyanis egy több fős csoport átmászott a korláton és kiült az épület szélére. Azt is írták, hogy tettük nemcsak felelőtlenség, hanem élet- és balesetveszélyes is, a terasz éppen az ilyen esetek elkerülése miatt csak nagyon szigorú feltételek mellett látogatható nemcsak hétköznapokon, hanem rendezvények idején is. Ekkor azt is leszögezték, hogy vizsgálatot indítottak az ügy miatt.

Nem tudják kik voltak

Most újra megkerestük a sajtóosztályt, hogy meg tudjuk mi lett a vizsgálat eredménye és milyen szigorítást vezettek be a hasonló esetek elkerülése érdekében. 

Mint azt a témával kapcsolatos, korábbi közleményünkben jeleztük, 2023. augusztus 20-án az ünnepi műsor fellépői vették igénybe a teraszhoz közeli közgyűlési termet, ott öltözhettek át. A szóban forgó sajnálatos eset nemcsak felelőtlenség, hanem élet- és balesetveszélyes is, ezért a terasz már eddig is szigorú feltételek mellett volt látogatható

– írták. 

Hozzátették: a Polgármesteri Hivatal vizsgálatot folytatott le az ügyben, viszont nem derült ki, kik voltak azok, akik átmásztak a korláton és kiültek az épület szélére. Arról is írtak, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében egyrészt felhívták a szervezők figyelmét, hogy legközelebb körültekintőbben járjanak el, másrészt, az eset után a terasz kijáratai le lettek zárva, illetve kordonozva. „A Hivatal munkatársai pedig csak munkaidőben használhatják a teraszon kijelölt dohányzót. A terasz a munkaidő végeztével lezárásra kerül” – húzták alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában