A szúnyogok ellen

2023.08.07. 14:00

Mutatjuk, mikor várható szúnyoggyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

A héten 7 vármegye 120 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 35 800 hektáron. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében három nap alatt 40 település kerül sorra.

Fotó: Bus Csaba

Ha az időjárás engedi, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy vármegye egyes településein lehet majd találkozni permetfelhőt képző platós kisteherautókkal. Amennyiben a gyérítés napján szeles, esős az időjárás, a meghirdetett időpontot követő két nap valamelyikén dolgoznak majd a szakemberek - írta a katasztrófavédelem.

Felhívják a figyelmet, hogy a hétvégi felhőszakadás miatt a házak előtti árkok, különböző kerti tárgyak, vödrök, hordók megteltek vízzel. Célszerű ezeket kiüríteni, a locsoláshoz használt esővízgyűjtőket pedig lefedni, megelőzve ezzel, hogy a következő hetekben komoly szúnyoginvázió alakuljon ki.

Hogy mikor és hol lépnek fel a szúnyogok ellen, mutatjuk:

Augusztus 8-án, kedden Arka, Boldogkőújfalu, Boldogkőújfalu, Hidasnémeti településen végeznek gyérítést.

Augusztus 9-én, szerdán Encs, Gesztely, Hernádkak, Hernádnémeti, Muhi, Sajóörös, Kesznyéten, Nagycsécs, Novajidrány és Újcsanálos következik.

Míg augusztus 10-én, csütörtökön Alsózsolca, Arnót, Bőcs, Felsőzsolca, Onga, Ónod, Sajóecseg, Sajóhídvég, Sajóivánka, Sajólád, Sajópetri, Berzék, Felsőberecki, Berente, Dubicsány, Girincs, Hernádbűd, Hernádszentandrás, Kiscsécs, Méra, Pere, Putnok, Sajógalgóc, Sajóvelezd, Sátoraljaújhely és Vadna település kerül sorra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában