Elismerés

2023.08.01. 19:00

Miskolci színész is várományosa a Színikritikusok díjának

A díjátadó gála szeptember 17-én lesz a Katona József Színházban.

Rusznyák Gábor rendezte a Henrich von Kleist Kohlhaas című kisregénye alapján A "K" ügy című előadást, a fotón Simon Zoltán látható.

Fotó: Bujdos Tibor

Simon Zoltán, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze is ott a Színikritikusok díjának várományosai között a legjobb férfi főszereplő kategóriában, írja honlapján a Színházi Kritikusok Céhe. A miskolci színészt A „K” ügy című előadásban nyújtott alakításáért jelölték, és Mácsai Pállal (Solness, Örkény István Színház), valamint ifj. Vidnyánszky Attilával (A kastély, Vígszínház) "harcol" a díjért.
A Színházi Kritikusok Céhe idén 44. alkalommal adja át a Színikritikusok díját, amellyel a 2022/2023-as évad kiemelkedő színházi teljesítményeit ismeri el. A díjátadó gála, amelyen a tatabányai Jászai Mari Színház társulata működik közre, szeptember 17-én lesz a Katona József Színházban.

A K-ügy fotóspróbáján Rudolf Szonja és Simon Zoltán 
Fotó: Bujdos Tibor

Idén 21 színikritikus adta le voksát. Tizennégy kategóriában hagyományosan három-három nominált várja a szeptember 17-i díjátadót, amelynek helyszíne a Katona József Színház. 
Tavaly a színház Producerek című előadását is jelölték a Színikritikusok díjára a legjobb szórakoztató előadás kategóriájában, amit meg is nyert. 

A voksoló színikritikusok

Balogh Gyula, Bóta Gábor, Csáki Judit, Csizner Ildikó, Dömötör Adrienne, Gabnai Katalin, Gergics Enikő, Herczog Noémi, Karsai György, Keszte Bálint, Kovács Bálint, Kovács Dezső, Lénárt Gábor, Nánay István, Németh Fruzsina Lilla, Papp Tímea, Puskás Panni, Stuber Andrea, Szekeres Szabolcs, Turbuly Lilla, Urbán Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában