Jó hír!

2023.08.21. 17:30

Mindenkinek juthat kollégiumi férőhely

A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók zöme sikeresen pályázhat kollégiumi férőhelyért.

Ujlaki Attila

Hamarosan benépesül a Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetemen többéves rekordot döntött a felvettek száma, amely a tavalyihoz képest hetvenhét százalékkal emelkedett, és ezzel várhatóan a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglal helyet – erről a felsőoktatási intézmény írt a ponthatárok kihirdetése után.

Kevesebb férőhely, de...  

Bár a hallgatók létszáma növekedett, idén kevesebb kollégiumi férőhelyet tudnak biztosítani az egyetemistáknak, mert szeptembertől két kollégiumi épületben kezdik meg a felújítási munkálatokat. A férőhelyekre várják a pályázatokat, amelyeknél figyelembe veszik a hallgatók hátrányos helyzetét is, valamint támogatásokkal segítik őket, például pályázhatnak szociális alapú ösztöndíjra is. 

Megkerestük az Miskolci Egyetem sajtóosztályát azzal kapcsolatban, hogy hány férőhellyel várják a hallgatókat. Azt írták, hogy az őszi félévben 1515 hallgatói férőhely áll rendelkezésre. Azt is írták, hogy a férőhelyekre – a pótfelvételisek és a nemzetközi hallgatók nélkül – 1575-en jelentkeztek.  

Arra is kitértek, hogy a kollégiumi jelentkezések elfogadása első fokon a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata kari kollégiumi bizottságainak hatáskörébe tartozik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában