Tájékozódás és szórakozás

2023.08.16. 17:40

Horgászversennyel összekötött találkozót rendeztek a Csorba-tavon a miskolci nemzetiségiek - Fotókkal!

Kilencedik alkalommal szervezett összejövetelt Miskolc kilenc nemzetiségi önkormányzata, közülük hatan vettek részt a találkozón.

Jó hangulatban telt a nemzetiségiek kilencedik találkozója

Fotó: Ádám János

Valcsev Ivanov János, a Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, évente kétszer-háromszor kezdeményezik a párbeszédet. 

Ezek arra jók, hogy megtudjuk egymásról, milyen problémák foglalkoztatják a másikat, milyen eseményeken vettek részt legutóbb, és milyen országos döntések érintenek minket. Tehát nagyon fontos a tájékozódás, és emellett nem baj, ha jól is szórakozunk. Idén is negyven-ötvenen megjelentünk ezen a rendezvényen, ahol a Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat vállalta, hogy vaddisznópörköltet főz nokedlivel, amit vegyes vágott savanyúsággal, utána pedig hat-hétféle süteménnyel kínálják a résztvevőket. Nagyon jó hangulatúak ezek az összejövetelek

 – mondta az elnök, aki hozzátette, idén a görögök, az ukránok és a romák nem tudtak megjelenni egyéb elfoglaltságuk miatt.

Nemzetiségi önkormányzatonként kétfős csapatokban jelentkezhettek a horgászversenyre a tagok. A megmérettetésen a Nagy Borsodi Horgász Egyesület szabályai voltak érvényesek, állami horgászengedély és napijegy vagy éves engedély volt szükséges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában