Táboroznak

2023.08.05. 08:20

Gyerekzsivajtól lesz hangos vasárnaptól újra a Rákóczi Tábor Sátoraljaújhelyen

Félezer általános iskolás érkezik a szórványból és a diaszpórából a Rákóczi Szövetség idei harmadik összmagyar anyanyelvi táborába.

A II. Összmagyar Anyanyelvi Tábor megnyitóján a Rákóczi Szövetség rendezésében

Fotó: Vajda János

A Rákóczi Szövetség idei harmadik anyanyelvi tábora augusztus 6-11. között rendezik meg, ahová ezúttal is a Kárpát-medencei szórvány és a nagyvilág magyar diaszpóra közösségeinek általános iskolásai kaptak meghívást. Mintegy 450 diák érkezik a felvidéki Középső-Ipoly-mentéről, Losonc vidékéről, és Gömörből, a vajdasági Bácskából, Kárpátaljáról a Beregszászi járásból, az erdélyi Hunyad, Bihar, Kolozs és Maros megyei szórványból. Mellettük 70-en érkeznek Kanada, Ausztrália, Mexikó, Egyiptom, Ausztria, Németország, Spanyolország, Írország és az Egyesült Királyság magyar diaszpóra közösségeiből. A tábor ünnepélyes megnyitója augusztus 6-án, vasárnap lesz Sátoraljaújhelyen, a táborozókat kedden felkeresi Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is.

Az anyanyelvi tábor legfőbb célja, hogy a szórványból és a diaszpórából érkező általános iskolás korú gyermekek magyar környezetben minél több élményt, barátságot és emléket szerezzenek, illetve erősödjön a magyar nyelv és kultúra ismeretük és szeretetük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában