Fesztivál

2023.08.20. 10:53

Főztek, sütöttek, sportoltak Ond vezér napján Szerencsen

Tavaly felavatták Ond vezér mellszobrát a szerencsi városrészen és ettől az időponttól Ond vezér Napja címszó alatt rendeznek kisebb fesztivált az Államalapítás Ünnepén.

Serfőző László

Sokan kóstoltak az elkészült ételekből

Fotó: Serfőző László

Szombaton főző –és süteménysütő verseny, különböző sportvetélkedők, színpadi produkciók csábították a vendégeket a közelmúltban felújított játszótérre, illetve az azt határoló területre. A szerencsi önkormányzat támogatásával megvalósult programra remek összeállítással készült a rendező Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár, a gerincet a főzőverseny és a süteménysütő verseny képezte. 

A legjobb főzőket is díjazták a nap végén
Fotó: Serfőző László

Nyiri Tibor polgármester arról adott tájékoztatást, hogy az anyagi hátteret az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította, természetesen voltak szponzorok, akik termékeikkel, áruikkal segítették az esemény megtartását. A program közben megemlékeztek az Államalapításról, az ünnepi beszédet dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes és Nyiri Tibor tartotta, az Új kenyeret a történelmi egyházak képviselői szentelték, áldották meg.

Erdélyiek is neveztek a főzésre és nyertek 
Fotó: Serfőző László

Szerencs hírei a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában