Előadás Cipruson

2023.08.06. 12:00

Ezen a helyen játszott a miskolci színésznövendék

Mint egy eredeti ókori görög színpad, olyan volt a fellépés helyszíne annak a vendégjátéknak, amiben Mikita Dorka Júlia is szerepelt.

Mikita Dorka Júlia

Fotó: ÉM

Cipruson mutatta be a Bakkhánsnők című drámát a budapesti Nemzeti Színház. A darabban az intézmény igazgatójának, Vidnyánszky Attilának is szerepel az osztálya, akik a kaposvári Szent István Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán tanulnak. A darabot a világhírű Thedoros Terzopoulos rendezte. Az előadás egyik szereplője volt Mikita Dorka Júlia, aki Miskolcon érettségizett, és jelenleg a kaposvári egyetem hallgatója.

Mint egy ókori színpad

Az antikvitás egyik kiemelkedő drámaírója, Euripidész egyik utolsó műve a Bakkhánsnők, amit már csak halála után mutattak be, de így is elnyerte az első díjat az akkori év drámaíró versenyén. A darabban „Dionüszosz, a bor és mámor istene visszatér Thébába, hogy bosszút álljon Pentheusz királyon, aki nem hajlandó elismerni az ő isteni természetét. Dionüszosz őrjöngő bakkhánsnőkké változtatja a város előkelő asszonyait” – írja a színház honlapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában