Játék

2023.08.23. 13:00

Csokiútlevéllel „utazhatunk” Szerencsen a hétvégén

Különleges kísérőprogrammal készülnek a szervezők a Szerencsi Artúr Napok Fesztiválon.

Boon.hu

Csoki is lesz bőven az Artúr Fesztiválon

Fotó: Bujdos Tibor

A programelem mindenki számára ingyenes, jellegéből adódóan főként a gyermekkel érkező családokat vonzhatja a rendezvényre. A Szerencsi Artúr Napok Fesztivál kiegészítő programja egy különleges Csokitúra, amely segítségével játékosan megismerhető a 100 éves Szerencsi Csokoládé története és akár saját kezűleg is készíthet csokoládét a gyárban, aki részt vesz a játékban. 

Aki pedig a Csokiútlevélben összegyűjti mind a négy pecsétet, részt vehet sorsoláson az értékes nyereményekért. A sorsolás a fesztivál záró napján, vasárnap lesz 19:45-kor (a Zoltán Erika koncert előtt). 

Csokoládéimádók előnyben 

A Csokitúra helyszínei a rendezvény mindhárom napján várják érdeklődőket. Augusztus 25-én, pénteken 10 és 19 óra között, szombaton 10-től 18 óráig, vasárnap ugyanúgy. 

Így néz ki a csokiútlevél

A Csokiútlevél bármelyik kapcsolódó helyszínen átvehető. Az első pecsétet az útlevélbe a Halász, a KisHalász vagy az Édes Álom Cukrászdában lehet megszerezni egy óriás puzzle kirakásával. A másodikért a Zempléni Múzeumba kell ellátogatni, ahol az „Édes Évek” című kiállítást lehet megtekinteni, amely a szerencsi csokoládégyártás 100 évéről szól. A harmadik pecsétért a Szerencsi Turisztikai Központba kell menni, ahol figyelmesen végig kell nézni a „Csokiszobor” című kiállítást. 

Az utolsó pecsét a csokigyárban kerülhet az útlevélbe, ahol kiderül, hogyan készül a hamisítatlan Szerencsi Csokoládé. Ráadásként az interaktív csokiműhelyben magunk is készíthetünk egyedi csokikat. Ha a helyszínen mind a négy pecsétet bemutatja a Csokiútlevél tulajdonosa, akkor még egy ajándékot is kap. Ezek után nincs más dolga, csak leadni a Szerencsi Bonbon Kft. mintaboltjában a négy pecséttel ellátott útlevelet, hogy részt vegyen a sorsoláson.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában