Már biztonságos

2023.08.01. 11:00

Megvédték a támfalat a forgalmas csomópontnál Ózdon (fotók)

A Vis maior pályázat segítette az ózdi önkormányzatot a tervek megvalósításában.

Befejeződött a beruházás a Bolyki elágazónál

Fotó: ME

Befejeződött a beruházás a Bolyki elágazónál, ahol az elmúlt hónapokban a Vár úti támfal rekonstrukcióján dolgozott a kivitelező. A fejlesztés szükségszerű volt, hiszen a hegyoldal már többször megcsúszott. Az is előfordult, hogy a lehullott törmelékek a járdára és az útra hullottak. A Vis maior pályázati keret tette lehetővé, hogy a területen két támfalat építsenek, valamint a rézsűt is megerősítsék.

Cölöpökön támaszkodik

– Két vasbeton zsaluköves támfalat építettünk, amely cölöpökre támaszkodik. A lenti harminc folyóméter, a fenti pedig huszonöt folyóméter hosszan készült el - árulta el Józsa Attila, a munkát végző Geoteam Kft. vezetője. – Emellett kerítést építettünk, valamint a területrendezés is megtörtént.

A fejlesztéssel kapcsolatban Ózd polgármestere kiemelte: nem csupán egy felépített függőleges falról beszélünk, vannak ugyanis a pályázatnak olyan részei, amely szabad szemmel nem látható. Janiczak Dávid elmondta: a domboldalba fúrtak be hosszú elemeket, ami szintén elősegíti a biztonságot, ennek köszönhetően most már a Bolyki elágazásban teljesen biztonságos a gyalogos és az autós közlekedés is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában