Programok

2023.08.16. 13:00

Aktívak a szépkorúak Kékeden

Már a Márton-napi liba lakoma bálra is készül az alapítvány.

A múlt és jövő programjairól beszélgettek

Fotó: olvasó

A szépkorúak társaságának találkozóján két dologról beszélgettek az időseink - mondta el Maczega Mártonné Kéked közművelődési szakembere. A füzérradványi Károlyi kastélyban tett korábbi látogatásukat méltatták, illetve az azt követő Pálháza egyik éttermében elfogyasztott ebéd gasztronómiai élményéről beszélgettek. Ezt követően a nyár végi és az őszretervezett rendezvényeket beszélték át, melyekre már nagyon készülnek. Augusztus végén a Regéci vár bevételét, elfoglalását, meglátogatását kérték, szeptember közepén a máriapócsi görögkatolikus kegytemplomba, a magyarok és szomszéd népeinek kedvelt zarándokhelyére szeretnének eljutni.

"Mint nyíregyházi lakos hazafelé tartva szeretnék részükre eldicsekedni a városunk és Sóstó-gyógyfürdőn található zenélő szökőkút szépségeivel. A hó végén, szeptember 29-én Kékeden köszöntjük majd időseinket az idősek napja alkalmából, ahol a vendéglátás mellett egy kis ajándékkal is készülünk a részükre - sorolta a klubvezető. Maczega Márton polgármester még néhány rendezvényre hívta fel a figyelmet, mint az „Egy a természettel” című Természeti és Vadászati kiállítás megszervezése, szlovák nemzetiségű gyerekekkel kirándulás és a Halloween ünneplése, valamint november 11-én közösen a Kékedért Alapítvánnyal Márton-napi liba lakoma bált terveznek rendezni. Reméli, hogy rendezvényeik örömet, boldogságot és jó hangulatot hoznak majd a résztvevők részére, mondta lapunknak a közművelődési szakember.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában