Vakáció

2023.07.12. 11:22

Véget ért a Sárospataki Református Egyházközség gyermektábora

Az idei nyári gyermek- és ifjúsági táborban mintegy 70 fiatal vett részt. A tábor témája: „A Király lovagjai”.

Boon.hu

Játék a táboban

A gyermekek meghallhatták, hogy a királyok Királya lovagjainak milyen lelki fegyverzetre van szüksége ahhoz, hogy el ne essenek a gonosszal való harcban. Végigkísérhették Péter életét, amint halászból tanítvány lett, vagyis amint felöltötte ezeket a lelki fegyvereket. A bibliai tanítást 5 évestől 16 évesig együtt hallgatták meg, majd korosztály szerint csoportokban feldolgozták kreatív alkotások, játék vagy éppen beszélgetések formájában.

A tágas templomkert kiváló, biztonságos helyszín a szabadtéri játékokhoz. A hét során egy délutánt a sárospataki várban töltöttek. A várlátogatás végén lovagi játékok következtek, ügyességi és erőpróba, a lányoknak lovagi nemeshölgy képzés. Autóbuszos kirándulást tettek Zemplénben, meglátogatták a magyar nyelvű bibliakiadás bölcsőjét: Vizsolyt, és A Magyar Nyelv őrbástyáját Széphalomban.

Vívó és vizesjátékok 

Ellátogatott hozzájuk egy egykori vívómester, aki a szabályszerű küzdelemre tanított. Vizesjátékok hűsítették őket a nagy forróságban. Naponta háromszori étkezést kaptak: tízórait, ebédet és uzsonnát. Utóbbit a gyülekezet missziói gondnokának egész hétre szóló adományaként. Egy bőkezű adományozónak köszönhetően minden gyermek kapott egy egyedi gyártású bőrövet, amely akár egész életükre elkísérheti őket, és emlékezetükbe idézheti erejük titkát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában