Beruházás

2023.07.06. 14:40

Hídépítéssel zárul Miskolcon a nagy útfelújítási projekt

A lezárások elkészültek, a munkaterületet átvette a kivitelező, megkezdődik a Thököly-híd átépítése. A Kiss Ernő utcai projekt befejező fázisa indult el.

Keződik a Thököly-híd átépítése

Fotó: SZB

A Thököly-híd projekt egy az előző városvezetés idején megkezdett projekt harmadik, egyben záró szakasza. Évekkel ezelőtt a miskolci Kiss Ernő utca ás a Hideg sor már megújult, most a Szinva-patak Thököly utcai hídját és annak környékét érinti a fejlesztés harmadik, egyben utolsó szakasza. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere a beruházás helyszínén beszélt arról, hogy a város önkormányzata európai közbeszerzési eljárás keretében keresett kivitelezőt a város egyik nagyon nagy forgalmat lebonyolító közlekedési csomópontja, a Thököly utcai Szinva-híd átépítésére, fejlesztésére. A kivitelező az FK Raszter Építő Zrt. lesz, amely 5-600 millió forintos pénzügyi keretben igyekszik végrehajtani a szükséges munkákat.  

Ami biztos, hogy a projekt során a Kiss Ernő utcát kiszélesítik egy szakaszon, és új forgalmi sávot is kap a Thököly utca és a Damjanich utca között. Felújítják a Thököly utcai közúti hidat úgy, hogy egy forgalmi sávval ki is szélesítik. Mint megtudtuk, ahhoz, hogy javuljon a közlekedők biztonsága a csomópontban, a Kiss Ernő utcán mindkét irányban autóbuszöblöt is kialakítanak. 

A legfontosabb eleme a mostani munkáknak a statikusok által is megvizsgált hidat érinti: nemcsak felújítják, de ki is szélesítik, egy négysávos forgalomra alkalmas pálya készül. Megújul továbbá az itt található közlekedési csomópont, új jelzőlámpákat helyeznek ki, és a patakmedret is rendbe teszik. A szélesítés célja a megnövekedett közúti forgalom átvezetése a Kiss Ernő utca és a Vologda utca között, támogatva a belváros mentesítését az észak felé menő forgalomtól.

Forgalomszervezés 

"Azt szeretnénk elérni, hogy valóban zavartalan és gördülékeny legyen a közlekedés a déli tehermentesítő úton - fogalmazott a polgármester. - Bizonyossá vált, hogy az északi terehermentesítő út nem hosszabbítható meg a nyomvonalán Diósgyőr irányába, így azt kell lehetővé tenni, hogy a forgalom átjusson a déli tehermentesítőre. Ezt a célt szolgálják a Thököly-hídnál most megkezdődött munkálatok."  

A Thököly utcai korszerűbb csomópont kétségtelenül kedvezőbb lehetőséget kínál majd a közlekedőknek, hogy a déli tehermentesítő útról átsoroljanak az északi tehermentesítőre. Miskolc szeretné csökkenteni azt a terhet, amelyet a gépjárműforgalom jelent a belváros azon részének, amely az Avasalja, illetve a Szent István tér környékén található, amely a város majdani főtere lehet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában