Rémisztő!

2023.07.21. 11:30

Szatírra figyelmeztetnek a miskolci Avason

Szülők a Facebookon hívták fel egymás figyelmét arra, hogy egy férfi kislányokat zaklat a miskolci lakótelepen.

Boon.hu

Az avasi lakótelepen figyelmeztettek szülők kislányokat zaklató férfi jelenlétére

Fotó: Ádám János

Több közösségi oldalon is foglalkoztak azzal, hogy egy férfi gyereklányokat szólít le, zaklat az avasi lakótelep központjában, a posta környékén. Egy helyütt még képet is közöltek a feltételezett szatírról. 

Az egyik bejegyzés így szólt: "Most láttam ezt a férfit az Avason posta környékén a Rossman előtt ült a padon. Több csoportban is írtak, hogy kislányoknak írkál és bugyis képeket kéreget! Ne engedjétek egyedül mászkálni a gyerekeiteket!" A kommentekbe többnyire aggódó szülők fejtik ki véleményüket.

Bíróság elé állítják 

A napokban ismét a miskolci közérdeklődés középpontjába került a szatír téma, mert a Miskolci Járási Ügyészség most emelt vádat emelt egy miskolci férfi ellen szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt. A szatír először 2020. október végén egy elhagyatott gyalogösvényen egyedül sétáló, fülhallgatón keresztül zenét hallgató nőre támadt rá. A nő sikítani és kiabálni kezdett, amitől a támadó megriadt és elfutott. Ugyanő 2021. szeptemberében egy egyedül gyalogosan közlekedő nőt követett, hátulról felhúzta a szoknyáját, a harisnyát leszakította, és a nőt járda melletti bokrok közé lökte. Valaki megzavarta, ezért futva elmenekült. 

Utolsó áldozata 2022. május közepén egy 17 éves lány volt. A lány fejhallgatót viselt, zenét hallgatott, de észrevette a férfit. Telefonálást imitálva megállt, megfordult, mire a támadó egy bokor mögé bújt. Amikor tovább indult, ismét követni kezdte, arra a lány sietni kezdett, de a férfi utolérte, és felkarjánál megfogva, a bokrok közé a földre rántotta. Mellé térdelt, elkezdte lerángatni róla a rövidnadrágot. A lány védekezett és hangosan sikított, kiabált, mire a szatír felhagyott cselekményével és elfutott. 

A rendőrök odafigyelnek 

A mostani avasi zaklató férfival kapcsolatban megkérdeztük a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét, Dobi Tamást, aki elmondta, hogy nem érkezett ilyen bejelentés a rendőrségre. A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azonban jelezte az Avasi Rendőrörsnek az ügyet. Az Avason járőröző rendőrök igyekeznek kézre keríteni a feltételezett szatírt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában