Madártávlatból

2023.07.15. 20:30

A Libegők Éjszakáján jártunk Lillafüreden

Lillafüred is csatlakozott a Libegők Éjszakája programsorozathoz. A látogatók kedvét még a hőség sem vette el attól, hogy a magasból csodálják meg a táj szépségét. A libegő ezen a napon 22.00 óráig tart nyitva.

Póczos Nikolett

Fotó: Ádám János

A kánikula ellenére többen szerették volna madártávlatból élvezni a Bükk szépségét.

Homolya Sándor és családja már régóta szerette volna kipróbálni a libegőt, és most erre a napra esett a választásunk. „Nógrád megyéből érkeztünk, és még nem voltunk a környéken sem. Ez az első alkalom itt, Lillafüreden, de nagyon élvezzük, gyönyörű. A kislány szeretett volna menni még egy kört. Az előttük lévő csapatból egy fiatalember leejtette az iratait és így muszáj volt visszamennie, hogy megtalálja,  a kislányom irigykedve figyelte”- mondta mosolyogva. A libegőzésről egy apró ajándékot is kapott a család, a libegőzés közben róluk készült fotót egy hűtőmágnesen kapták meg - emlékül.

Manner Ildikó, fiával, Szlávik Mátéval szállt le a libegőről. 

Mi most Szilvásváradon nyaralunk, egyébként veszprémiek vagyunk, és onnan jöttünk át a családdal. Felénk is van Eplényben egy ilyen, de ez nagyon szép és látványos. Meg jó hogy ilyen szép lassan megy fel a hegyre, nagyon tetszett nekünk a panoráma. Fent a tetején sétáltunk egy kis ösvényen az erdőben, ahol nem volt ennyire meleg, lefelé jövet pedig gyönyörű a kilátás tárult elénk – mondta Manner Ildikó.

A lillafüredi Libegő második alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, mondta Bató Viola, a Libegő Park Kft gazdasági és marketing asszisztense, majd hozzátette, hogy idén egy fotósarok és arcfestés is várta az érdeklődőket. Reggel tíztől este tízig tartanak nyitva, mondta. „Az oszlopokat megvilágítjuk a sötétben különböző színekkel, lent pedig fényfüzérek gondoskodnak a hangulatvilágításról”- hangsúlyozta. Majd elmondta, most kezd beindulni a szezon az iskola végeztével, és a szabadságolások megindulásával. Este - véleménye szerint - nem lesz teljesen sötét, de a különös hangulat így is garantált. Kiemelte, hogy gyakran rögzítik a libegő oldalára a kerékpárt az utazók, és lefelé pedig a különböző pályákon teszik meg a utat a sportolni vágyók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában