Jubileum

2023.07.13. 14:35

Különleges bélyegen a száz éves szerencsi csokoládé - Fotókkal

A Magyar Posta kétcímletű, öntapadós alkalmi bélyegsor kibocsátásával köszöntötte a Szerencsi Csokoládégyár alapításának 100. évfordulóját Szerencsen, a Bonbon Kft. telephelyén.

Serfőző László

Kézjeggyel látta el a borítékot Nyiri Tibor, Hegmanné Nemes Sára, dr. Koncz Zsófia és dr. Takács István.

Fotó: DFL

Mint azt Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke elmondta, a különleges, macskanyelv alakú bélyegek az alapváltozat mellett speciális változatban, csokoládé illatú, hat bélyegképet tartalmazó kisív formában is megjelentek.

A bélyegek, valamint a kapcsolódó boríték és bélyegző grafikája Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján készült, a bélyegsort és a kisívet a Codex Értékpapírnyomda Zrt. gyártotta.

Az újdonság megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon és az azon lévő bélyegző lenyomaton a centenáriumi logó található.

Nemzeti érték 

Az átadáson dr. Takács István, a Bonbon Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Beszédében rövid ismertetőt adott a csokigyár 100 évéről megjegyezve, hogy a Szerencsen gyártott csokoládék hamar népszerűek lettek hazánkban és határokon túl, köszönhetően a kiváló minőségnek. Néhány klasszikus szelet a mai napig kapható. A gyártás jelenleg családi vállalkozás keretein belül működik, a termék a Kiemelkedő Nemzeti Érték címet viseli 2015. októberétől, ezzel bekerült a Magyar Értéktárba.

Magyar vállalkozás 

Az eseményen dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes megjegyezte, egy-egy magyar vállalkozás fontos szerepet tölt be a gazdaság életében. Ha ez egy tradicionális vállalkozás, gyakorlatilag egy életérzést tud kiadni magából egy-egy generáció számára. A szerencsi csokoládé több generációt tekintve is nagyon fontos üzenetet hordoz, akik ehhez hozzátettek valamit, nagy köszönetet érdemelnek – mondta a térség országgyűlési képviselője.

A csütörtöki rendezvényen műsort adott az ugyancsak 100 esztendős Szerencsi Férfikar, majd az elsőnapi bélyegzésű borítékokat, amelyeknek első példányát a Postamúzeum és a Szerencsen található Zempléni Múzeum kapja, kézjegyével látta el Nyiri Tibor szerencsi polgármester, Hegmanné Nemes Sára, Dr. Koncz Zsófia és Dr. Takács István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában