Heves zivatarok

2023.07.25. 09:43

Felhőszakadásra és jégre is figyelmeztetnek vármegyénkben

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére is kedd éjfélig.

Több hullámban várhatóak nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok, amelyek nagy eséllyel rendszerbe is szerveződnek. Elsősorban az ország délkeleti felén, kétharmadán alkalmasak a feltételek piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulására is! A heves zivatarokat erősen viharos, károkozó (>90-100 km/h, zivatarrendszerben akár >100-120 km/h) szélrohamok, nagy méretű jég (>2-4, szélsőséges esetben akár >5 cm), és felhőszakadás (általában >25-35 mm, de lokálisan akár >40 mm) kísérik! Estétől északnyugat felől lassan stabilizálódni kezd a légkör, de a zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

 

Heves zivatarok várhatók! A zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent! Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat - tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában